DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zadnji srebrnik iz serije Cesarica Marija Terezija, Zakladi zgodovine / izide 3. oktobra

Nakup novega srebrnika Preudarnost in spremembe, zadnjega kovanca iz serije Cesarica Marija Terezija, Zakladi zgodovine, že lahko opravite v naši spletni trgovini. Prevzem bo mogoč takoj po izzidu, 3. oktobra.

Srebrnik Preudarnost in spremembe, je kovanec, ki zaključuje izredno lepo in iskano serijo Cesarica Marija Terezija, Zakladi zgodovine. Sprednjo stran kovanca krasi portret Marije Terezije s sinom Jožefom II, s katerim sta po smrti Franca Jožefa I. vladala skupaj. Kot najstarejšega sina, ga je priznala za sovladarja in cesarja, vendar mu je omejila moč, ker se ji je zdel zaletav in aroganten. Njuna ideologija je bila drugačna, a oba sta hrepenela po moči.

Oblikovalci dunajske kovnice Austrian Mint so navdih za srebrnike z izrazitim globokim reliefom dobili v pretekli zgodovini in se tako približali podobam medalj iz časa vladanja cesarice.

Cesarica Marija Terezija je bila zagotovo prototip sodobne ženske, vsestranska, inteligentna in samostojna. Bila je ljubeča žena, skrbna mati 16 otrok in vladarica, katere reforme so zaznamovale velik del tudi naše zgodovine. Na oblast je prišla nepričakovano, s 23 leti, nepripravljena na vlogo vladarice je prevzela in uspešno vodila habsburško cesarstvo kar 40 let. Vodile so jo glavne vrline kot so pogum, pravičnost, razumevanje in preudarnost.


Za zbiratelje je na voljo tudi čudovit album za srebrnike (štiri iz serije Cesarica Marija Terezija + Taler) po ceni 15 €. Spremni tekst je v nemškem in angleškem jeziku.

Preberite tudi

Nov srebrnik v seriji Cesarica Marija Terezija, Zakladi zgodovine

Nov srebrnik v čast prvi dami Evrope, cesarici Mariji Tereziji

Serija Cesarica Marija Terezija bogatejša za nov srebrnik