DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Serija Cesarica Marija Terezija bogatejša za nov srebrnik

Po 22. novembru, takoj po izidu v dunajski kovnici Austrian Mint, tudi v Sloveniji pričakujemo nov srebrnik PRAVIČNOST IN ZNAČAJ, drugega iz zelo priljubljene serije Cesarica Marija Terezija.

https://www.muenzeoesterreich.at/var/em_plain_site/storage/images/_aliases/sujet/media/bilder/sammeln/maria-theresia/slider_mt_gerechtigkeit/3403482-1-ger-DE/slider_mt_gerechtigkeit.jpg

Cesarica Marija Terezija je bila zagotovo prototip sodobne ženske, vsestranska, inteligentna in samostojna. Bila je ljubeča žena, skrbna mati 16 otrok in vladarica, katere reforme so zaznamovale velik del tudi naše zgodovine. Na oblast je prišla nepričakovano, s 23 leti, nepripravljena na vlogo vladarice je prevzela in uspešno vodila habsburško cesarstvo kar 40 let. Vodile so jo glavne vrline kot so pogum, pravičnost, razumevanje in preudarnost.

Značilnost drugega kovanca Pravičnosti in značaj iz serije Cesarica Marija Terezija – posvečene 300. obletnici njenega rojstva – je relief, ki daje srebrniku poseben videz. Tridimenzionalnost kovanca poleg starinskega videza namreč poudarja večplastno vlogo cesarice v naši zgodovini.

Na eni strani kovanca je portret Marije Terezije z možem Francem I. Štefanom, delo Antona Wiedemanna (1724-1792). Na drugi strani je več elementov zgodovinskih medalj združenih v zanimiv motiv, ki v ospredje postavlja boginjo pravičnosti.

 

Masa kovanca: 22,42 g
Čistina srebra: 925/1000
Premer: 34 mm
Nominala: 20 €
Naklada: 30.000

Srebrnik lahko kupite v prednaročilu po ceni 60.40 € TUKAJ.


Za zbiratelje je na voljo tudi čudovit album za srebrnike (štiri iz serije Cesarica Marija Terezija + Taler) po ceni 15 €. Spremni tekst je v nemškem in angleškem jeziku.

Preberite tudi https://www.moro.si/nov-srebrnik-v-cast-prvi-dami-evrope-cesarici-mariji-tereziji/