DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Sonia Sofia Trošt

vir: ekolife.net


Slike avtorice so na ogled v v prodaji v prostorih družbe Moro. Vljudno vabljeni!

Življenje MANDALE

Slika je trenutek ujet  v večnost. Ob opazovanju Mandale čutimo in vidimo prav nasprotno: Večnost ujeto v trenutku.

Ob slikanju mandale se manifestira tisočero svetov. To je popolnost trenutka. Življenja.

Povsod v naravi lahko z budnim očesom prepoznamo vzorce Mandal.To so lahko prerez celice, odtisi fosilov, oblike školjk, morskih zvezd, prerezi različnih sadežev in cvetov (pasijonka). V kristalih soli in snežinke lahko pod mikroskopom vidimo nešteto takih oblik.

Tudi planeti potujejo po nebu in skozi določeno časovno obdobje ustvarijo prave geometrijske vzorce mandal. Art mandale nastajajo kot kombinacija različnih pojavov v naravi, nebu, zemlji,  vesolju in so  povezane z melodijo morja in sonca, zemeljskimi ter nebesnimi znamenji, ki nas spremljajo  na poti v znano ali neznano.

Te oblike, strukture na platnu vzpodbudijo v človeku različne impulze in občutke. Je vizija, ki prenaša svet nevidnega v svet vidnega.


Sonia Sofia Trošt je slikarka, magistra likovnih umetnosti in arhitektka. Rodila se je 13.7.1967 v Ljubljani. Magistrirala je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, še preje pa je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo. Njeno delo sega na področje več vrst umetnosti – slikarstva, eko trajnostne arhitekture in zvočno slikovnih eksperimentov ter performansov.

Mnoga leta je bila avtorica kulturnoumetniških oddaj na televiziji TV Slovenija, delovala na Univerzi v Ljubljani, o ekološki arhitekturi in umetnosti je predavala na Univerzi v  Trstu in v Ljubljani. V zadnjem odbdobju je soustanoviteljica skupine ArtSound mandala (glasba in slika).

Njene RAZSTAVE predstavljajo Svet Mandal, ki so očem v realnem okolju, ki nas obkroža nevidne. Slike predstavljajo razne energetske strukture, nebesne oblike, ki vzpodbudijo v človeku različne impulze in občutke. Njena slika je preplet barv, oblik, naravnih materialov, kristalov, peskov. Gre za vizijo, ki prenaša Svet Nevidnega v Svet VIDNEGA.

Specializacije iz področij Eko umetnosti in arhitekture je izvajala doma in v tujini. Posvečena je raziskovanju starodavnih kultur, s povdarkom na umetnosti Vastu Shastre (veda o arhitekturi-stara več kot 5000 let), Feng shuija in Svete geometrije. Skozi njen avtentični svet slikanja mandal povezuje elemente vzhoda in zahoda, Davincijevega – Vitruvijevega človeka, Fibonnacijevo zaporedje in vzorce starodavnih kultur iz vseh koncev sveta.

Ukvarja se predvsem z ekološko arhitekturo in umetnostjo. S projekti, ki izboljšujejo trajnost, z enostavnimi rešitvami ter slikarstvom, oplemenitenim z uporabo naravnih barv in pigmentov, ki dajo izdelku univerzalen pečat. Vsa njena kreacija  (v arhitekturi, oblikovamju, sliki) je usmerjena v izražanje univerzalnih zakonov človekovega obstoja, povezanih z naravo, zemljo in vesoljem, ki nas obkroža.

K sodelovanju jo je povabil italijanski designer Giovanni D’Oria. Skupaj sta oblikovala poseben zložljivi režiserski stol opremljen z dizajnom poslikav oziroma slik ter mandal. Dva tipa tega stola (višji in nižji) sta bila izbrana za studije in sceno beneškega filmskega festivala.

Leta 2020 je prejela nagrado WEF (Svetovni ženski forum) za dosežke iz rok njene predsednice Dr. Harbeen Aurora. Sonia Trost živi in ​​dela na Slovenski obali, njene slikarske razstave so na ogled doma in v tujini pod univerzalnim naslovom ECOLIFE in Mandala ART. 

MANDALE v prodaji

kontakt: Sonia Sofia Trošt, 386 (0)40 818 015

VESOLJE in ZEMLJA – spoznanje ob odkrivanju čudesnih oblik sveta. Mandala navdihuje s poglobjenim odkrivanjem lepote vsega okrog nas – znotraj in zunaj. To je univerzalna oblika vesolja. Sklenjeni krogi , ritmi, ki jih piše učitelj – najvišji pesnik stvarstva. Iskanje resnice, poti. Na zemljo se spušča mavrica, ki prinaša svetlobo, ljubezen in moč človeku kot tudi vsem elementom zemlje.
*mešana tehnika – akril, pastel, kristali, peski, Swarovski kristali / slika na platnu
Cena: 3980 € (brez ddv)

SPIRALA ŽIVLJENJA – v mandali se prepletajo vse sfere bivanja – voda, ogenj, zemlja, zrak in eter. Središčno polje se širi navzven – iz zemlje v kozmičnem ritmu čez morje do neba, iz katerega sijejo žarki svetlobe na vse naše bitje. V utripu življenja opazuješ ritme, cikle življenja. Vse se spreminja, a hkrati ti daje zaščito, da pustiš toku prosto pot. 
*mešana tehnika – akril, olje, pastel, kristali, peski, Swarovski kristali / slika na platnu; dimenzija:115 cm x 123 cm 
Cena: 3680 € (brez ddv)
ROŽA ŽiVLJENJA 1– roža življenja je je kraljica mandal. Je geometrijska figura, sestavljajo jo krožne oblike zlatega reza.  Slikal jo je že Leonardo da Vinci. Predstavlja popolnost, neskončnost, cikličnost in povezanost. Je izvor vsega, saj vsebuje vzorce stvarjenja sveta in življenja. Razumevanje tega simbola nam prinese razumevanje osnovne esence življenja. Ob opazovanju rože življenja, se harmonija njene oblike prenese tudi v nas.
*mešana tehnika – akril,kristali, peski, swarovski kristali / slika na kovini;  dimezija 55 cm x 60 cm 
Cena: 1700 € (brez ddv)
Roža ŽIVLJENJA 2
*mešana tehnika – akril,kristali, peski, Swarovski kristali / slika na kovini;  dimezija 40 cm x 60 cm 
Cena: 980 € (brez ddv)
­­Roža ŽIVLJENJA 3
*mešana tehnika – akril,kristali, peski, Swarovski kristali / slika na kovini; dimenzija 63 cm x 60 cm 
Cena: 1180 € (brez ddv)
Roža ŽIVLJENJA 4
*mešana tehnika – akril,kristali, peski, Swarovski kristali / slika na kovini-platnu; dimezija 55 cm x 60 cm 
Cena: 1660 € (brez ddv)
Univerzum in Roža ŽIVLJENJA 5
*mešana tehnika – akril,kristali, peski, Swarovski kristali / slika na kovini-platnu; dimezija 40 cm x 60 cm 
Cena: 1380 € (brez ddv)