Trgovanje

Prednosti trgovanja v družbi Moro

 • prevzem naročenega takoj ali največ 3 dni
 • rok plačila takoj ali 1 dan ob nakupu / 3 – 5 dni ob odkupu
 • 24 urni spletni nakup
 • nakup in odkup zlata z BTC

Pogoji trgovanja

Nakup

 1. Naročilo lahko oddate preko varne povezave v spletni trgovini  , elektronske pošte, ali osebno v naši poslovalnici na Dunajski 156, WTC, v Ljubljani.
 2. Cene so objavljene na spletnem ceniku povezanem s svetovno borzo. Cenik se osvežuje na pet minut. Po določitvi cene ali potrditvi naročila s strani družbe Moro je naročilo in plačilo naročenega obvezujoče, kar pomeni, da niti naročnik niti trgovec nimata pravice odstopa. Naročila oddana preko elektronske pošte izven delovnega časa obdelamo po cenah, ki veljajo naslednji delovni dan. Z naročilom preko spletne trgovine se cena fiksira ob oddaji naročila.
 3. Plačilo lahko izvedete preko transakcijskega računa družbe Moro. Plačilo z gotovino je možno v okviru  ZPPDFT-1. Za plačila s plačilnimi karticami se zaračuna strošek transakcije v višini 1,5 % vrednosti izdelkov.
 4. Naročeno prevzamete takoj po plačilu ali v dogovorjenem roku na sedežu družbe Moro. Naročeno proti plačilu pošljemo tudi po pošti znotraj Slovenije. Poštnina se obračuna na osnovi mase in vrednosti po ceniku Pošte Slovenije. Proti plačilu lahko uredimo varovan prevoz do želenega naslova ali banke.
 5. Naložbeno zlato do vrednosti 50.000 € pošljemo tudi v vse države članice Evropske unije. Pošiljka je zavarovana za celotno vrednost in omogoča sledenje. Pošiljka je dostavljena v 2 – 5 delovnih dneh. Enotna tarifa za vse države je 22,57 € + zavarovanje v višini 0,5 odstotka od fakturne vrednosti.

Odkup

 1. Če želite palice ali kovance iz plemenitih kovin prodati, prodajo najavite po elektronski pošti, telefonu, faxu ali osebno pri nas. Odkupna cena se fiksira ob predaji izdelkov ali ob pisni potrditvi. Vsaka s strani družbe Moro potrjena najava odkupa je obvezujoča. Odkupe sprejemamo do ponedeljka do četrtka do 16.30 ure in v pretek do 13. ure.
 2. Izhodišče za izračun odkupne cene je trenutna vrednost kovine na borzi, ki je odprta ob vaši prodaji in v okviru delovnega časa družbe Moro. Cenik je povezan s svetovno borzo in je objavljen na spletni strani družbe.
 3. Po strokovnem pregledu in prevzemu kovancev ter palic na sedežu družbe Moro v 3 – 5 delovnih dneh prejmete nakazilo na vaš transakcijski račun. Izplačilo v gotovini je možno v okviru ZPPDFT-1. Prosimo za pravočasno najavo odkupa.

Za zlate palice kovnic, ki niso na ceniku družbe Moro, se odkupna cena oblikuje na podlagi trenutne borzne cene, ki je zmanjšana vsaj za 0,6 €/g. Pri odkupu teh palic se odkupna cena določi na sedežu družbe Moro.

Pridržujemo si pravico, da izdelke iz plemenitih kovin, s katerimi trguje družba Moro, in so bili kupljeni pri drugih trgovcih, odkupimo po nižjih cenah, kot so objavljene na ceniku, ali odkup zavrnemo.

Odkup granulata, nakita, zobnega zlata in drugih izdelkov iz plemenitih kovin

Zaradi povečanega povpraševanja po odkupu zlatega in srebrnega granulata smo ob dogovoru s kovnico in po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma pri trgovanju s plemenitimi kovinami (ZPPDFT-1) v družbi Moro sprejeli dodatne pogoje odkupa:

 1. Granulat iz plemenitih kovin odkupujemo od pravnih oseb, ki opravljajo dejavnost z izdanim računom. Odkup (maso in datum odkupa) je potrebno predhodno najaviti po elektronski pošti. Odkupne cene zlatega granulata, čistine 999,9/1000 so objavljene na spletnem ceniku.
 2. Odkup granulata od fizičnih oseb je omejen na 50 g.
 3. Granulatu mora biti priložen originalen certifikat kredibilnega laboratorija. V kolikor je prodajalec oseba s sedežem izven EU, je potrebno priložiti ustrezne dokumente. Plačilo bo izvedeno na transakcijski račun v 3 – 5 delovnih dneh.
 4. Ob odkupu je potreben veljaven osebni dokument. Odkup lahko brez pojasnila tudi zavrnemo. Izplačilo v gotovini je možno v okviru ZPPDFT-1.
 5. Stranke obveščamo, da moramo vedno, kadar v zvezi s transakcijo ali stranko obstajajo razlogi za sum pranja denarja, ne glede na vrednost transakcije, ravnati skladno z zakonom ZPPDFT-1.

161 Jahren: Gold, Gold, Gold
Splošni pogoji

161 Jahren: Gold, Gold, Gold
Pravilnik o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost
(osebni podatki)