DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

3 G, ZLATNIK PONTIFIKAT PAPEŽA FRANČIŠKA – SVETI KRST, 2021, 475,00 € Trigramski zlatnik je posvečen zakramentu Svetega krsta. Na kovancu je upodobljen Jezus pri molitvi v reki Jordan. Na njegovi desni strani je golob, krščanski simbol Svetega Duha.

Trgovanje

Prednosti trgovanja v družbi Moro:

 • osebni prevzem naročenega takoj, do največ 3 delovne dni
 • naročilo individualne dostave
 • plačilo odkupa takoj ali v največ 3 – 5 dneh
 • 24 urni spletni nakup
 • nakup in odkup zlata s kriptovaluto Bitcoin

Pogoji trgovanja:

Nakup

 1. Naročilo lahko oddate preko varne povezave v spletni trgovini, elektronske pošte, ali osebno v naši poslovalnici na Dunajski 156, WTC, v Ljubljani.
 2. Cene so objavljene na spletnem ceniku povezanem s svetovno borzo. Cenik se osvežuje na pet minut. Po določitvi cene ali potrditvi naročila s strani družbe Moro je naročilo in plačilo naročenega obvezujoče, kar pomeni, da niti naročnik niti trgovec nimata pravice odstopa. Naročila oddana preko elektronske pošte izven delovnega časa obdelamo po ceni naslednjega delovnega dne ob 9. uri. Z naročilom preko spletne trgovine se cena fiksira ob oddaji naročila.
 3. Plačilo lahko izvedete preko transakcijskega računa družbe Moro. Plačilo z gotovino je v okviru ZPPDFT-2. Plačilo je možno tudi s plačilnimi karticami.
 4. Naročeno prevzamete takoj po plačilu ali v dogovorjenem roku na sedežu družbe Moro. Vsa naročila do vrednosti 6.000 € vam lahko pošljemo kot vrednostno pošiljko po pošti. Pošiljke odpošljemo dvakrat tedensko, v ponedeljek in četrtek. Ponujamo vam tudi varovan individualni prevoz do želenega naslova ali banke ob nakupu nad 6.000 €. Za podrobnosti kliknite …
 5. Naložbeno zlato do vrednosti 50.000 € pošljemo tudi v vse države članice Evropske unije. Pošiljka je zavarovana za celotno vrednost in omogoča sledenje. Pošiljka je dostavljena v 2 – 5 delovnih dneh.

Odkup

 1. Odkupna cena se fiksira ob prodaji izdelkov v družbi Moro. Odkupe sprejemamo od ponedeljka do četrtka, od 9. do 16.30 ure in v petek, do 12.30 ure.
 2. Izhodišče za izračun odkupne cene je trenutna vrednost kovine na borzi, ki je odprta ob vaši prodaji in v okviru delovnega časa družbe Moro. Cenik se osvežuje na pet minut, povezan je s svetovno borzo in objavljen na spletni strani družbe.
 3. Po strokovnem pregledu in prevzemu kovancev ter palic na sedežu družbe Moro prejmete nakazilo na vaš transakcijski račun takoj oziroma v roku do 5 delovnih dni. V primeru izplačevanja vrednosti plemenitih kovin po 1. odstavku 32. člena Zakona o dohodnini (ZDoh-2), smo dolžni po 2. točki 23. a člena Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku omejiti posamično gotovinsko izplačilo na 420 evrov za fizične in pravne osebe. Odkupne cene na ceniku veljajo za izdelke, s katerimi redno trgujemo in so bili kupljeni v družbi Moro. Pridržujemo si pravico, da za ostale izdelke ceno za odkup formiramo na podlagi tržnih razmer ali odkup zavrnemo. Poškodovane izdelke in izdelke s katerimi ne trgujemo odkupimo 2 €/g pod odkupno ceno.

Odkup granulata, zobnega zlata in drugih izdelkov iz plemenitih kovin

Zaradi povečanega povpraševanja po odkupu zlatega in srebrnega granulata smo ob dogovoru s kovnico in po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma pri trgovanju s plemenitimi kovinami (ZPPDFT-2) v družbi Moro sprejeli dodatne pogoje odkupa:

 1. Granulat iz plemenitih kovin odkupujemo od pravnih oseb, ki opravljajo dejavnost z izdanim računom. Odkup (maso in datum odkupa) je potrebno predhodno najaviti po elektronski pošti. Odkupne cene zlatega granulata, čistine 999,9/1000 so objavljene na spletnem ceniku.
 2. Odkup granulata od fizičnih oseb je omejen na 50 g.
 3. Granulatu mora biti priložen originalen certifikat kredibilnega laboratorija. V kolikor je prodajalec oseba s sedežem izven EU, je potrebno priložiti ustrezne dokumente. Plačilo bo izvedeno na transakcijski račun takoj oziroma do največ 5 delovnih dni.
 4. Ob odkupu je potreben veljaven osebni dokument. Odkup lahko brez pojasnila tudi zavrnemo.
 5. Stranke obveščamo, da moramo vedno, kadar v zvezi s transakcijo ali stranko obstajajo razlogi za sum pranja denarja, ne glede na vrednost transakcije, ravnati skladno z zakonom ZPPDFT-2.

161 Jahren: Gold, Gold, Gold
Splošni pogoji

161 Jahren: Gold, Gold, Gold
Pravilnik o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost
(osebni podatki)