DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Nov srebrnik v seriji Cesarica Marija Terezija, Zakladi zgodovine

Nakup lahko opravite TUKAJ.

Značilnost tretjega kovanca Blagost in zaupanje iz serije Cesarica Marija Terezija – posvečene 300. obletnici njenega rojstva – je portret cesarice z žalno tančico na sprednji strani kovanca, ki je delo Antona Guillemarda.  Pretresena nad nenadno smrtjo moža Franca I. Štefana je cesarica žalovala do konca svojega življenja. Celo sobo, v kateri je umrl, je spremenila v kapelo. Zadnja stran kovanca prikazuje alegorično poosebitev boginje, ki padlemu vojaku ponuja roko.

Masa kovanca: 22,42 g
Čistina srebra: 925/1000
Premer: 34 mm
Nominala: 20 €
Naklada: 30.000

Cesarica Marija Terezija je bila zagotovo prototip sodobne ženske, vsestranska, inteligentna in samostojna. Bila je ljubeča žena, skrbna mati 16 otrok in vladarica, katere reforme so zaznamovale velik del tudi naše zgodovine. Na oblast je prišla nepričakovano, s 23 leti, nepripravljena na vlogo vladarice je prevzela in uspešno vodila habsburško cesarstvo kar 40 let. Vodile so jo glavne vrline kot so pogum, pravičnost, razumevanje in preudarnost.


Za zbiratelje je na voljo tudi čudovit album za srebrnike (štiri iz serije Cesarica Marija Terezija + Taler) po ceni 15 €. Spremni tekst je v nemškem in angleškem jeziku.

Preberite tudi

Nov srebrnik v čast prvi dami Evrope, cesarici Mariji Tereziji

Serija Cesarica Marija Terezija bogatejša za nov srebrnik