DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Ne prodajajte zlata, če to ni nujno potrebno

Družba MORO pri napovedih gibanja cen plemenitih kovin uporablja mednarodne strokovne vire. Cena zlata je zelo odvisna od trenutnih svetovnih gospodarskih razmer. V evrskem območju vpliva na ceno stabilnost valute, inflacijski pritiski so vse večji. Prepričali smo se, da je gibanje cene tudi mednarodnemu raziskovalnemu inštitutu kot je Thomson Reuters GFMS težko predvideti. V najnovejšem poročilu za leto 2013 napovedujejo povprečno borzno ceno za trojsko unčo 1.850 ameriških dolarjev. V tretjem kvartalu letošnjega leta pa bi cena zlata lahko dosegla 2.000 dolarjev.

Zlato večini ljudi postaja glede na ceno vse bolj nedosegljivo.

Pri trenutni ceni zlata lahko povlečemo paralele z letom 2008, z nastopom prve krize in dokaj visoko volatilnostjo cene. V takšnih primerih se naložbeniki glede na poplavo raznoraznih nekredibilnih finančnih informacij o smotrnosti naložbe  prenaglijo pri prodaji zlata in prodajo izvedejo ravno takrat, ko cena glede na nakup absolutno ni ugodna! Zato priporočamo, naj vam zlato resnično predstavlja zlato rezervo in ga ne primerjajte z drugimi finančnimi naložbami kot so delnice, skladi in podobno. Zavedajte se, da državam in finančnikom prav gotovo ni v interesu, da imajo državljani v posesti zlato. Kot večkrat poudarjeno, kupujte zlato  z denarnimi sredstvi, od katerih so plačane davčne obveznosti.

Paladij, plemenita kovina, o kateri se redko sliši, je v poročilu GFMS posebej omenjena kot kovina, ki ima v naslednjih letih večji potencial rasti od srebra. Pripravili vam bomo tudi bolj podroben pregled stanja na trgih plemenitih kovin, ki bo objavljen v prihodnjih dneh.

Današnje razmere zahtevajo preudarne odločitve, ki vsekakor niso enostavne. V kolikor ste glede naložb v negotovosti vas vabimo, da se oglasite v naši družbi.

Irena MORO