DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Srebrnik SUPERNOVA – prvi iz serije Lepote vesolja, že v prodaji

Nova serija srebrnikov avstrijske kovnice Austrian Mint z imenom Lepote vesolja, na kovancih na izjemen način predstavlja najbolj osupljive pojave v vesolju. Vsak kovanec ima edinstveno, inovativno obliko, ki ponazarja ustrezno astronomski pojav.

V seriji bo izšlo pet obarvanih srebrnikov, ki bodo ponazarjali fizikalno-astronomske pojave v vesolju:

2024: Supernova                  

2025: Einsteinov obroč              

2026: Mačje oko (meglica)      

2027: Gravitacijsko valovanje       

2028: Protozvezda                 

Cena srebrnika: 135 €. Nakup opravite TUKAJ.

Pred nekaj več kot tisoč leti se je na nebu pojavilo nekaj neverjetnega. Pisalo se je leto 1054, ko so kitajski in arabski astronomi na nebu opazovali nenavadno hitro naraščanje svetlosti. Danes vemo, da je bila to posledica masivne eksplozije zvezde – pojav, znan kot supernova. Od takrat naprej se zvezdni ostanek, znan kot Rakovica (angl. Crab Nebula), z več kot milijoni kilometrov na uro oddaljuje od nekdanjega centra eksplozije.

Posebnost srebrnika je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran, na kateri je upodobljena Rakova meglica (Rakovica), ostanek supernove iz leta 1054, ki je od Zemlje oddaljena 6500 svetlobnih let. Upodobitev meglice temelji na sliki, zajeti s Hubblovim vesoljskim teleskopom.

Srebrniki v masi 2/3 unče (čistina srebra 925/1000) in nominalo 20 € so kovani v nakladi 30.000 kovancev. Umeščeni so v privlačno šatuljo z oštevilčenim certifikatom o pristnosti.

Zbirateljska šatulja v črni barvi dodatno poudari obliko in barvo kovancev, njihove certifikate pa varno shranite v pokrov. Notranji vložek se lahko dvigne in fiksira, da so srebrniki vidni z obeh strani.

Cena šatulje: 80 €. Nakup opravite TUKAJ.