DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Zlato, ki ne ustreza mednarodnim standardom, odkupujemo po nižji ceni

Švicarska kovnica Argor Heraeus je v preteklem letu odkupila 50 ton zlata, ki ni ustrezalo mednarodnim standardom, oziroma ni imelo STANDARDA GOOD DELIVERY. To zlato je šlo v ponovno predelavo – rafinacijo – in s tem pridobilo tovrsten standard, je pred časom na strokovnovnem posvetu na Tirolskem povedal Erhard Oberli, direktor omenjene kovnice.

Posledica tovrstne predelave so dodatni stroški. To pomeni, da tudi trgovci tovrstno zlato odkupujemo po nižji ceni kot zlato, ki ima standard good delivery.

Argor Heraeus je lastnik licence »trade, melter, assayer«, podeljene s strani švicarskega centralnega urada za kontrolo plemenitih kovin METAS in lastnik zaščitne znamke Melter Assayer.

Prav tako  je Argor Heraeus mednarodno sprejeta kovnica s strani LBMA za opravljanje rafinacije za palice GOOD DELIVERY, ki so namenjene prodaji na londonski borzi plemenitih kovin. Gre za eno od petih kovnic na svetu, kjer opravljajo kontrolne rafinacije plemenitih kovin »Good Delivery« za ostale članice na seznamu. Tako skrbi za spoštovanje standardov, določenih na londonski borzi plemenitih kovin.

Kovnica je torej akreditirana za izvajanje analiz zlata, platine in paladija. Gre za korespondenčen laboratorij švicarskega državnega urada Swiss Federal Office for Metrology in švicarskega centralnega urada za kontrolo plemenitih kovin METAS. Akreditiran je na svetovnih borzah: LBMA, London; TOCOM, Tokyo; NYMEX/COMEX, New York; LME, London.

SEZNAM GOOD DELIVERY KOVNIC .

Ob tem naj še enkrat pojasnimo dejstvo, da družba Moro zastopa v Sloveniji tudi avstrijsko kovnico Münze Österreich, katere zlate palice so izdelane v švicarski kovnici Argor Heraeus, imajo žig licenčnega laboratorija Melter Assayer, in so s tem na seznamu GOOD DELIVERY.

Razlog ponovne pojasnitve je v napačni interpretaciji nekaterih slovenskih strokovnih tiskanih medijev.

Družba Moro