DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Moč medveda zaključuje serijo Oči sveta

V izvirni seriji Oči sveta je od leta 2021 do danes izšlo pet srebrnikov, ki predstavljajo pet živali skozi mitologijo preteklih kultur. V prodaji so še zadnji kovanci. Nakup opravite s klikom na izbrani srebrnik.

Zadnji zlatnik v seriji Oči sveta prikazuje medveda z resnim pogledom in dobrodušnim izrazom na obrazu. Hkrati izžareva moč in nežnost ter išče harmonijo z naravo.

V mitologiji staroselcev Severne Amerike so medvedu pripisovali veliko zdravilno moč. V nekaterih legendah so medvedi ljudi poučevali o medicini in zeliščarstvu. Ameriški domorodci so pred lovom na grizlija uprizorili medvedji ples, v katerem so lovci pod vodstvom šamana v medvedji koži prosili za zaščito nadnaravnih moči. Pred, med in po lovu na medveda so izvajali rituale, da bi pomirili medvedovo dušo s smrtjo. Ti obredi prikazujejo pogled na svet, kjer ni razlik med ljudmi in naravo. V tem svetu imajo živali, rastline, kamni in elementi tudi dušo. Resen in dobrodušen izraz medveda na srebrniku nas opominja, da moramo živeti v sožitju z naravo.

 Vrednostna stran prikazuje medveda, ki stoji pokončno, ima odprt gobec in kaže zobe. Ornament spominja na indijanska ročna dela.

Na drugi strani srebrnika je velika medvedja glava s smaragdno zelenimi očmi iz kristalov Swarovski. Njegov pogled in mimika izražata mirnost, samozavest in nezmotljivost.

Srebrnik Moč medveda 2023
Srebrnik Umirjenost slona 2022
Srebrnik Moč tigra 2022
Srebrnik Modrost sove 2021
Ustvarjalna sila kače 2021

Posebnost srebrnikov so barvite oči izdelane iz kristalov Swarovski. Zbirko lahko obogatite s  posebno darilno embalažo.