22,42 g, Oči sveta, Moč medveda 2023

V kovnici Austrian Mint so z zbirko petih srebrnikov Oči sveta ponovno dokazali, da lahko konkurirajo najbolj izvirnim kovancem. Medved je izšel zadnji v zbirki.

Več podatkov

Nov

Tega izdelka trenutno ni možno kupiti

75,00 €
Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja

2023

Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 34 mm
Oznaka valute 20 EUR
Vsebnost srebra 20,74 g (2/3 oz)
Masa    22,42 g
Naklada 30 000

Zadnji zlatnik v seriji Oči sveta prikazuje medveda z resnim pogledom in dobrodušnim izrazom na obrazu. Hkrati izžareva moč in nežnost ter išče harmonijo z naravo.

V mitologiji staroselcev Severne Amerike so medvedu pripisovali veliko zdravilno moč. V nekaterih legendah so medvedi ljudi poučevali o medicini in zeliščarstvu. Ameriški domorodci so pred lovom na grizlija uprizorili medvedji ples, v katerem so lovci pod vodstvom šamana v medvedji koži prosili za zaščito nadnaravnih moči. Pred, med in po lovu na medveda so izvajali rituale, da bi pomirili medvedovo dušo s smrtjo. Ti obredi prikazujejo pogled na svet, kjer ni razlik med ljudmi in naravo. V tem svetu imajo živali, rastline, kamni in elementi tudi dušo. Resen in dobrodušen izraz medveda na srebrniku nas opominja, da moramo živeti v sožitju z naravo.

Vrednostna stran prikazuje medveda, ki stoji pokončno, ima odprt gobec in kaže zobe. Ornament spominja na indijanska ročna dela.

Na drugi strani srebrnika je velika medvedja glava s smaragdno zelenimi očmi iz kristalov Swarovski. Njegov pogled in mimika izražata mirnost, samozavest in nezmotljivost.

Odlično darilo.

V seriji Oči sveta so že izšli srebrniki:

22,42 g, Oči sveta, Ustvarjalna sila kače 2021 
22.42 g Oči sveta, Modrost sove 2021 
22,42 g, Oči sveta, Moč tigra 2022 
22,42 g, Oči sveta, Umirjenost slona 2022 

Čistina Ag 925
Prevzem Takoj
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint