15.04.2014 10:37, Arhiv Aktualno

Semena za prebivalce Radovljice

Družba Moro in inštitut Ekosemena sta v okviru družbene odgovornosti že drugo leto zapored donirala ekološka semena prebivalcem občine Radovljica. Najemnikom vrtov je podarila 270 vrečk semen zelenjave in s tem pomembno prispevala k spodbujanju samooskrbe v regiji, katere odločen zagovornik in pobudnik projekta je župan Radovljice, Ciril Globočnik.

Moro_Občina Radovljica

Irena Moro, direktorica družbe Moro, je semena predala Cirilu Globočniku, županu Občine Radovljica. Foto: kabinet župana

Seme je zlato sodobnega časa. Vzporednice med zlatom in ekološkimi semeni so velike. Primer dobre prakse iz Švice kaže, da imajo tradicionalne družine poleg naložbe v zlato tudi banko ekoloških semen. Združevanje dveh tradicionalnih konzervativnih naložb – zlata in ekološko vzgojenih semen  – predstavlja dragoceno dobrino posameznika, družin in podjetij. Vsi, ki se zavedamo pomembnosti obeh naložb prihodnosti, smo lahko v prednosti.

 

Več o donaciji semen občini Radovljica najdete TUKAJ.

Več o semenih in ekologiji si lahko preberete na straneh organicseeds.si. 

 

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.