DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

62,21 g srebrnik LUNIN KOLEDAR – ZAJEC 2023 Izdanih je bilo le 1888 srebrnikov. Kovanec ima zanimiv antični izgled in veliko drobnih detajlov. Prejmete ga v lepi šatulji, zato je primeren tudi kot darilo. Dobra izbira pred velikonočnimi prazniki.

Družba Moro je donirala semena prebivalcem Radovljice

Semena so novodobno zlato

Družba Moro se je odzvala na pobudo župana Občine Radovljica, Cirila Globočnika, in namesto denarnih sredstev donirala avtohtona semena rastlin, ki bodo vzklila na več kot pet tisoč kvadratnih metrih zemlje skoraj v osrčju tega srednjeveškega mesta.

Občina je zagotovila zemljišča za vrtičke in jih ljudem za simbolično najemnino ponudila v najem. Hkrati so domačini brezplačno prejeli semena vrtnin, saj se župan, kot pravi, zaveda pomena samooskrbe Slovenije.

V družbi Moro se zavedamo pomena že stoletja starih in nič kolikokrat preizkušenih praks. Zlato je tisto, s katerim trgujemo dnevno, in ki je na trgu že stoletja ter predstavlja pomembno menjalno sredstvo. Pomembno je, da se posamezniki dandanes zavedajo pomena naložbe v zlato, ki predstavlja likvidno naložbo ali pa dodatek k pokojnini. Zelo podobna je zgodba z avtohtonimi, ekološko vzgojenimi semeni rastlin, za katera bi lahko rekli, da so naše novodobno zlato. Tudi semena so bila nekoč menjalno sredstvo, danes  pa so del kvalitete našega življenja in bodo v prihodnosti še kako pomembna za sobivanje z naravo in preživetje.

Kot pravi Ciril Globočnik, naj bo poteza njihove občine zgled in vzpodbuda tudi drugim županom po Sloveniji ter naj tovrstna dejanja predstavljajo delček poti Slovenije, da postane samooskrbna pri pridelavi hrane.