DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Vodilna avkcijska hiša Künker prvič v Sloveniji

Na povabilo družbe Moro v ponedeljek, 21. maja v Ljubljano prihaja Ulrich Künker, numizmatik svetovnega slovesa. Fritz Rudolf Künker GmbH & Co. KG je vodilna avkcijska hiša v svetu, kjer trgujejo tako z numizmatičnimi kot tudi z naložbenimi kovanci in medaljami.  Na njegov obisk so se že odzvala numizmatična društva večine držav bivše Jugoslavije, katerih predstavnike pričakujemo. V družbi Moro bomo srečanje z gostom omogočili tudi nekaterim našim strankam.

 

Vse se je začelo leta 1971, ko je Fritz Rudolf Künker v dar od dedka prejel kovanec za 5 mark. Danes se lahko pohvali s preko 170 avkcijami, na katerih so od leta 1985 prodali več kot 400000 izbranih kovancev.

Künker je pozornost svetovne javnosti pritegnil na nedavnem sejmu World Money Fair v Berlinu.  Za rekordnih 650 tisoč evrov so prodali družinski rubelj carja Nikolaja I. iz leta 1836, katerega izklicna cena je bila 150 tisoč evrov.

Strokovno srečanje in posvet imata zagotovo širši pomen. Tudi na našem ozemlju so namreč najdene izjemne zbirke kovancev, ki so nenazadnje pisale našo zgodovino.

V kolikor ste lastnik posebnega kovanca, za katerega menite, da ima numizmatično vrednost, in ki vam ga nismo ocenili že v družbi Moro, vljudno vabljeni, da na telefon 01 530 44 08 najavite svoj prihod oziroma srečanje z našim gostom.