DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Na sejmu numizmatike v Berlinu so prodali kovanec za 650 tisoč evrov

Pretekli konec tedna smo obiskali World Money Fair Berlin, enega največjih sejmov numizmatike, kjer se predstavljajo svetovne kovnice, nacionalne banke in večji ter manjši trgovci. Največ pozornosti je pritegnil Künker, ki je na avkciji prodal kovanec za kar 650 tisoč evrov. Gre za družinski rubel carja Nikolaja I. iz leta 1836, katerega izklicna cena je bila 150 tisoč evrov.

Car Nikolaj I. na kovance ni koval svojega portreta, ampak le inicialke N. in rimsko številko I. Edina izjema je družinski rubelj prodan na avkciji, ki je bil kovan med letoma 1835 in 1836. Kovanec  ima maso 30,86 g , nominalo 10 zlot (1 ½ rublja).

Künker je eden največjih trgovcev z zlatom v Nemčiji, specializiran tudi za numizmatiko. Z njimi družba Moro redno sodeluje in ima edina v tem delu Evrope javno objavljen cenik numizmatike, dostopen TUKAJ.

Sejem World Money Fair Berlin tradicionalno obišče okoli 15.000 obiskovalcev. Za ogled in nakup so na voljo kovanci od klasične do sodobne numizmatike, vključno z medaljami, žetoni, zgodovinskimi bankovci ter delnicami in obveznicami. Častni gost letošnjega sejma je bila angleška kraljeva kovnica The Royal Mint, ki je med drugim predstavila nov program kovancev bližajočih se olimpijskih iger, London 2012.

 

Foto: Anja Babij