DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

NOVO: Srebrnik, konkavne oblike, izdan ob 50. obletnici pristanka na luni

Srebrnik že lahko kupite TUKAJ. Prevzem bo mogoč takoj po uradni izdaji, 8. maja.

Avstrijska kovnica je ob 50. obletnici pristanka na luni izdala poseben kovanec, tokrat precej drugačen in tehnološko izredno zanimiv, gre za srebrnik konkavne oblike. Oblikovalci so želeli tridimenzionalno prikazati oddaljenost zemlje od lune na eni strani kovanca in površje lune z njenimi izrazitimi kraterji na drugi. Zemlja na kovancu je v barvah. Posebnost srebrnika so še zvezde, ki zasvetijo v temi.

Srebrnik z maso 22,42 gramov, nominalno vrednostjo 20 evrov in čistino srebra 925 / 1000 je kovan v nakladi 30 000 kovancev in ima priloženo potrdilo o pristnosti.

»To je majhen korak za človeka, in velik skok za človeštvo,« so bile prve besede astronavta Neila Armstronga, ko je konec julija leta 1969 stopil na luno. Šesto milijonov ljudi je preko televizijskih ekranov spremljalo zgodovinski dogodek, ki je bil vrhunec misije Apollo 11. V posadki so bili Neil Armstrong, Buzz Aldrin in Michael Collins. Buzz Aldrin je pilotiral modul Orel in se 20 minut kasneje pridružil Neilu Armstrongu na površini lune. Astronavt Collins je medtem skrbel za vodilni modul Kolumbija v lunarni orbiti.

Srebrnik odlično dopolnjuje zbirko štirih kovancev Proti nebu. Za vse skupaj je na voljo klasičen miniaturen kovček v retro stilu iz umetnega usnja.

Za več informacij kliknite TUKAJ.