DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Najnovejša izdaja kataloga Denar na Slovenskem

V družbi Moro je bila danes premierno predstavljena najnovejša izdaja kataloga Denar na Slovenskem avtorjev Andreja Potočnika in Stanislava Štiblarja. Dopolnjena in razširjena tretja izdaja je natisnjena v nakladi 800 izvodov (prva in druga izdaja sta razprodani). »Nova spoznanja odlično dopolnjujejo obstoječe znanje in rešujejo dvome, povezane s posameznimi izdajami numizmatičnega gradiva, ki jih kljub pomanjkanju obstoječe literature postavljajo v bolj realne časovne okvire,« sta nam povedala in v predgovoru zapisala avtorja.

Pravzaprav katalog zajema le majhen del zgodovine denarja na ozemlju Slovenije, in sicer bankovce in kovance dvajsetih let samostojne države ter obdobje 150 let pred tem, ko je bilo ozemlje Slovenije del večjih državnih tvorb Avstroogrske monarhije, Kraljevine Italije in Jugoslavije.

Na naslovnici kataloga je med drugim zanimiva slika unikatnega bankovca za 10 rubljev. Sicer pa sta avtorja na preko 870 straneh združila več kot 2000 fotografij in vsaj 70 strani teksta.

 

Med prvimi je izvod obsežnega kataloga prejela Irena Moro, direktorica naše družbe, ki je predstavitev organizirala, gosti iz nemškega Künkerja in nekaj najbolj zvestih numizmatikov.

Denar na Slovenskem je namenjen strokovni javnosti, ljubiteljem in zbirateljem ter poznavalcem slovenske zgodovine, pravita avtorja. Sicer pa, kot najdemo zapisano v katalogu, je osnovni pomen zbirateljstva – tako numizmatike kot drugih področij zbiranja – predvsem v ohranjevanju kulturne dediščine ter zgodovinskega spomina posamezne skupnosti, katerega pomembne element so izkušnje, ki smo si jih pridobili ali pa so nam jih posredovali naši predniki.

Več informacij pridobite pri izdajatelju TUKAJ …