05.02.2020 09:13, Arhiv Aktualno

Mozazaver, nov kovanec barvite serije Superzavri

Zaradi velikega povpraševanja po prvi seriji, priporočamo, da si zagotovite kovance Spinozaver že v predprodaji, saj iz dunajske kovnice prejmemo omejeno število kovancev. Nakup v predprodaji TUKAJ.

Dunajska kovnica Austrian Mint nadaljuje serijo Superzavri z Mozazavrom, največjim morskim dinozavrom, kuščarjem, iz obdobja pozne krede. Mozazaver je dosegal kar 17 metrov. Namesto nog je imel plavuti, sprednje večje od zadnjih. Tako imenovano kraljevsko morsko bitje je imelo luske v obliki diamanta, prožno lobanjo in dvojno kačjo čeljust.

Kovanec Spinozaver ima na hrbtni strani vseh dvanajst prazgodovinskih plenilcev iz serije Superzavri, na sprednji strani kovanca pa je v barvah upodobljen Mozazaver. Vsi kovanci iz serije so zakonito plačilno sredstvo v Avstriji, a realno dosegajo precej višje numizmatične vrednosti kot je njihova nominala.

SPECIFIKACIJA KOVANCA: nominalna vrednost 3 €, premer 34 mm, masa 16 g, naklada 65.000 kovancev, barvni tisk Glow-in-the-Dark

Za več informacij o celotni seriji kliknike …

 

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.