DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Superzavri, nova barvita serija trievrskih kovancev

Zaradi velikega povpraševanja po prvi seriji, priporočamo, da si zagotovite kovance Spinozaver že v predprodaji, saj iz dunajske kovnice prejmemo omejeno število kovancev. Za nakup kliknite TUKAJ.

Spinosaurus Aegyptus je po velikosti prehiteval celo najbolj ikoničnega prazgodovinskega plenilca Tyrannosaurus Rexa, ki je v višino dosegel kar osemnajst metrov in tehtal dobrih devet ton. Bil je največji mesojedec, ki je kadarkoli hodil po našem planetu. Kot tak je Spinozaver odličen predstavnik in začetnik nove barvite serije Superzavri, ki jo bo 6. novembra predstavila dunajska kovnica Austrian Mint.

Serija obsega dvanajst kovancev, ki se svetijo v temi. Na vsakem bo predstavljen prazgodovinski velikan z določeno posebnostjo; od lovske sposobnosti do najdaljših krempljev, najmočnejšega ugriza, in podobno.

Značilnost spinozavrov je visok greben na hrbtu, iz več kot dveh metrov hrbtnih vretenc. Razpeta koža je služila hlajenju oziroma razkazovanju pred tekmeci. Glava in obe čeljusti dinozavra sta bili dolgi in ozki. Živeli so pred približno sto milijoni leti v severni Afriki, tako na kopnem kot v vodi. Njihove ostanke so odkrili v Egiptu, leta 1912.

 

 

Kovanec Spinozaver ima na hrbtni strani vseh dvanajst prazgodovinskih plenilcev iz serije Superzavri, na sprednji strani kovanca pa je v barvah upodobljen Spinozaver. Vsi kovanci iz serije so zakonito plačilno sredstvo v Avstriji, a realno dosegajo precej višje numizmatične vrednosti kot je njihova nominala.

SPECIFIKACIJA KOVANCA: nominalna vrednost 3 €, premer 34 mm, masa 16 g, naklada 65.000 kovancev, barvni tisk Glow-in-the-Dark