DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

62,21 g srebrnik LUNIN KOLEDAR – ZAJEC 2023 Izdanih je bilo le 1888 srebrnikov. Kovanec ima zanimiv antični izgled in veliko drobnih detajlov. Prejmete ga v lepi šatulji, zato je primeren tudi kot darilo. Dobra izbira pred velikonočnimi prazniki.

Jezik cvetja, nova serija srebrnikov dunajske kovnice

V preteklosti so rože uporabljali kot obliko sporazumevanja, kajti lahko prinašajo občutke ljubezni, želje in prijateljstva, čestitke, sožalje, celo prepovedane in neizgovorljive stvari. Vsaka kultura pozna drugo različico.

Serija Jezik cvetja oživlja starodavne navade in pomen, kulturo ter lastnosti sedmih znanih cvetov. Sporočilnost rož je navdihujoča, prav tako tehnologija, ki oživlja naravo na kovancih. V novi seriji se bodo zvrstile podobe vrtnice, regrata, ognjiča, pozabe, kamilice, potonike in vijolice.

Prvi srebrnik v seriji je Vrtnica, ki zbuja ljubezen in poželenje

Za podrobnosti in nakup kliknite na kovanec.

Vrtnica ostaja na prestolu priljubljenosti in se ponaša s številnimi najrazličnejšimi pomeni. Kulturno je nepogrešljiva v umetnosti, poeziji, literaturi in trgovini. V vseh večjih religijah je že stoletja povezana s čudežem ljubezni, ki jo je pripeljal do simbolnega pomena v jeziku cvetja. Prevzema je z izjemno lepoto, omamnim vonjem in prefinjenim izgledom. Najrazličnejše konotacije jo opredelijo tudi kot simbol skrivnosti, ki naj bi izviral iz grške mitologije. Po legendi, naj bi Afrodita sinu Erosu, bogu ljubezni, podarila vrtnico in ga s tem prepričala, naj molči o nepremišljenosti bogov. On pa jo je podari Harpokratu, bogu tišine, in vrtnica je postala simbol tišine, tajnosti. Hkrati je vrtnica simbol nežnosti in naklonjenosti.

Na sprednji strani 16.82 gramskega srebrnika, čistine srebra 925/1000 in premera 32 milimetrov, je prikazana intima med parom, s cvetjem v laseh. Na zadnji strani je stilizirana podoba vrtnice, ki ne temelji na ilustracija, ampak na pravi roži. Nakovani so v nakladi 30.000 srebrnikov.