16,82 g Jezik cvetja, Vrtnica 2021

Novo serijo srebrnikov otvarja veličastna Vrtnica, ki ostaja na prestolu priljubljenosti in se ponaša z najrazličnejšimi pomeni. Serija Jezik cvetja oživlja starodavne navade in pomen, kulturo ter lastnosti sedmih znanih cvetov.

Več podatkov

Nov

60,00 €




Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja

2021

Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 32 mm
Oznaka valute 10 EUR
Vsebnost srebra 15.56 g (0,5 oz)
Masa    16.82 g
Naklada 30 000

V seriji se bodo zvrstile podobe vrtnice, regrata, ognjiča, spominčice, kamilice, potonike in vijolice.

 

Vrtnica, ljubezen in poželenje

Vrtnica ostaja na prestolu priljubljenosti in se ponaša s številnimi najrazličnejšimi pomeni. Kulturno je nepogrešljiva v umetnosti, poeziji, literaturi in trgovini. V vseh večjih religijah je že stoletja povezana s čudežem ljubezni, ki jo je pripeljal do simbolnega pomena v jeziku cvetja. Prevzema je z izjemno lepoto, omamnim vonjem in prefinjenim izgledom. Najrazličnejše konotacije jo opredelijo tudi kot simbol skrivnosti, ki naj bi izviral iz grške mitologije. Po legendi, naj bi Afrodita sinu Erosu, bogu ljubezni, podarila vrtnico in ga s tem prepričala, naj molči o nepremišljenosti bogov. On pa jo je podari Harpokratu, bogu tišine, in vrtnica je postala simbol tišine, tajnosti. Hkrati je vrtnica simbol nežnosti in naklonjenosti.

Na sprednji strani srebrnika je prikazana intima med parom, s cvetjem v laseh. Na zadnji strani je stilizirana podoba vrtnice, ki ne temelji na ilustracija, ampak na pravi roži.

Čistina 925/1000
Prevzem Takoj
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint