DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

62,21 g srebrnik LUNIN KOLEDAR – ZAJEC 2023 Izdanih je bilo le 1888 srebrnikov. Kovanec ima zanimiv antični izgled in veliko drobnih detajlov. Prejmete ga v lepi šatulji, zato je primeren tudi kot darilo. Dobra izbira pred velikonočnimi prazniki.

Hrvaški zlati in srebrni kovani denar ostaja izvzet iz prodaje v Sloveniji

Kljub povpraševanju naložbenikov po zlatih in srebrnih kovancih in medaljah Hrvaške, ti zaradi prepovedi Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urada RS za meroslovje, do nadaljnjega v Sloveniji ostajajo izvzeti iz prodaje.

Naj spomnimo, prvič v Sloveniji je družba Moro aprila 2013 strankam ponudila nakup zlatih medalj in srebrnih ter zlatih priložnostnih kovancev Hrvaške.

Kljub temo, da je Hrvaška članica EU, ostaja do nadaljnjega s strani Urada RS za meroslovje prepovedana prodaja hrvaških zlatnikov in srebrnikov. Namreč, zahteva urada je rentgenska in kemijska analiza vzorcev kovancev, pri slednji pa se vzorec uradnega kovanca uniči.

Izdaja kovancev je bila objavljena v Uradnem listu Hrvaške in so v državi izdajateljici tudi zakonito plačilno sredstvo. Kovanci so v prodaji po vsej Evropi.

 

Podroben opis kovancev najdete na našem spletnem Numizmatičnem ceniku TUKAJ.

Povezana članka:

EKSKLUZIVNO: Zlate medalje in priložnostni kovanci Hrvaške

Hrvaška – novi zlatniki in srebrniki ob vstopu v EU