DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Povpraševanje po zlatu bo še večje; Irena Moro

WGC je v pregledu svetovnega povpraševanja včeraj objavil dokaj alarmantno novico, da se do konca leta pričakuje izredno veliko povpraševanje po naložbenem zlatu. Večina svetovnega povpraševanja po zlatu bo verjetno v Indiji in na Kitajskem. V Evropi bo k temu vsekakor pripomogel nestabilen evro, predvsem pa nejasne gospodarske razmere.

V drugem kvartalu letošnjega leta se je v svetovnem merilu prodalo 1.050 ton zlata, kar predstavlja 39 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, praktično vse na račun investicijskih naložb.  V tem obdobju so pridobili 1.131,6  ton zlata. Po podatkih GFMS je predvidena letna produkcija okoli 2.500 ton.

Bančni sektor v veliki večini priporoča naložbe v zlato vezane na ETF sklade. Za krizne čase so tovrstne naložbe lahko tudi tvegane.

Večina še vedno živi v blagostanju in se enostavno ne zaveda pomembnosti gospodarskih razmer v svetu, zato ne pomislijo, da bi zavarovali premoženje z zlatom. Naložbe v zlato zaenkrat ne predstavljajo velikega odstotka med vsemi drugimi naložbami. Še je čas in možnost, da na trgu kupimo zlato.

V bližnji prihodnosti ponovno pričakujemo daljše dobavne roke zlata.

V kolikor ste nameravali izvesti nakup, ne odlašajte. Kupujte zlato v manjših, likvidnih enotah, z ustreznimi oznakami, kar je ob prodaji izrednega pomena!

Irena MORO