DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Bimetalni Mikrokozmos in obtočni kovanec Krokodil – nadaljevanje priljubljenih serij

Dunajska kovnica nadaljuje serijo zelo priljubljenih zbirateljskih kovancev – srebrnik Mikrokozmos iz serije bimetalnih kovancev in obtočni kovanec Krokodil iz serije Živali v barvah – tako v prodaji pričakujemo od 7. junija. Oba sta v kovnici že RAZPRODANA, zato ju lahko kupite le še kot numizmatiko.

V Slovenijo prejmemo le nekaj kovancev, ki so večinoma že rezervirani za znane stranke, zato predlagamo, da naročilo oddate pravočasno TUKAJ.

Bimetalni kovanec Mikrokozmos

Najnovejši dvobarvni srebrnik iz serije bimetalnih kovancev odkriva svet v malem, mikrokozmos. Že več kot desetletje in pol kovanci, ki združujejo zmes srebra in niobija, tako imenovani bimetalni kovanci, raziskujejo zanimive teme, zato upodobitev znanstenih odkritjj mikrokozmosa ni izjema.

Na sprednji strani kovanca je podoba metulja v barvi malin na spomladansko zeleni podlagi. Na zadnji strani pa je prelep mikroskopski odtis krila metulja.

Kaj je pravzaprav tisto, kar je tako posebno pri bimetalnih kovancih? Barva. Različni odtenki so namreč posledica loma svetlobe in oksida. Zato so kovanci že ob izzidu presegli povpraševanje zgolj poznavalcev, ampak so postali prava atrakcija precej širše. To pa je tudi razlog, da jih v redni prodaji ni mogoče več kupiti. Najdete jih lahko le še na prostem trgu, kjer zaradi svojega pravzaprav kultnega statusa dosegajo dobre cene.

Naklada je 65.000 kovancev, ki vsebujejo 9 g srebra čistine 900/1000 in 6.5 g čistega niobija. Pakirane v plastični kapsuli in shranjene v lični rdeči škatlici prejmete skupaj z oštevilčenim certifikatom.

 

Obtočni kovanec  Krokodil

Krokodili so na svetu že od prazgodovine in časa dinozavrov. Zagotovo bodo ljubitelji živali navdušeni nad Krokodilom, tretjim v seriji Živali v barvah, privlačnih kovancev, ki se svetijo v temi. V seriji je 12 obtočnih tri evrskih kovancev z motivom živali prečudovite narave.

Na sprednji strani 16 g (Cu/Ni) kovanca s premerom 34 mm je upodobljen krokodil na peščenem pobočju pred prostrano pokrajino tropskih mangrov in flamingov, na zadnji strani pa so obrisi vseh 12 živali v seriji in nominala 3 evre. Kovanci so zakonito plačilno sredstvo v Avstriji in bodo v nakladi 50.000 kovancev izhajali vsake tri mesece, vse do leta 2019.

2016: netopir

2017: tiger, krokodil, vodomec, volk

2018: papiga, morski pes, sova, žaba

2019: želva, vidra, sladkovodni rak

 

Poglej še: Tiger, drugi v seriji Živali v barvah