DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Kovanci, ki se svetijo v temi – nova zbirka Živali v barvah

Nakup lahko opravite TUKAJ.

Mojstri graverstva dunajske kovnice Austrian Mint so kovance popeljali na čisto drugo, višjo raven obdelave. S kombinacijo reliefa in barv so izdelali nenavadne kovance, ki se v polni luči pokažejo šele v mraku, ko se zasvetijo na njih upodobljene živali v vsej svoji lepoti. Kovanci pravzaprav zažarijo v temi.

To so prvi avstrijski kovanci z nominalo tri evre. V nakladi 50.000 kovanci iz serije Živali v barvah izhajajo vsake tri mesece, vse do leta 2019.

2016: netopir

2017: tiger, krokodil, vodomec, volk

2018: papiga, morski pes, sova, žaba

2019: želva, vidra, sladkovodni rak

Kovancev so zagotovo najbolj veseli otroci, da so izredno priljubljeni tudi med zbiratelji, pa dokazuje že vnaprej razprodana serija. Povpraševanje po kovancih je veliko tudi v Sloveniji, zato smo se v družbi Moro odločili, da jih ponudimo strankam.

Tiger je drugi iz serije Živali v barvah. Največji predstavnik mačk ni samo spektakularen in lep, ampak tudi ena najbolj priljubljenih divjih živali. Čeprav tigri nimajo naravnih sovražnikov, se je njihova populacija zaradi človeškega lova v zadnjih dveh stoletjih zmanjšala za 93 odstotkov. To veliko mačko, ki je nekoč poseljevala vso Azijo, od Turčije na zahodu do obal Sibirije na vzhodu, danes najdemo razdrobljeno od Indije na zahodu do Kitajske in jugovzhodne Azije. Severno se pojavljajo do reke Amur v Sibiriji, edini večji otok, kjer še živijo, pa je Sumatra. Tiger je že vrsto let uvrščen na Rdeči seznam IUCN ogroženih živalskih vrst.

Kovanec mase 16g (Cu/Ni) ima na sprednji strani v barvah upodobljenega tigra, ki se spektakularno zasveti v temi, na zadnji strani pa so obrisi vseh 12 živali iz serije.

V Sloveniji si zbiratelji lahko le želimo, da bi kupili tako oblikovno dovršene in lepe kovance naše države. Idej zagotovo ne manjka, prav tako ne dobrih mladih oblikovalcev.