DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Alfred Adler, nov zlatnik iz serije Dunajska šola psihoterapije / po 24. januarju

Drugi kovanec iz serije Dunajska šola psihoterapije je posvečen Alfredu Adlerju, avstrijskemu psihologu in doktorju medicine.

Zlatnik bo dobavljiv po 24. januarju, nakup pa že lahko opravite TUKAJ.

Masa kovanca: 7,89 g
Čistina zlata: 986 / 1000
Vsebnost zlata: 7,78 g
Kovnica: Austria Mint
Leto kovanja: 2018
Mera kovanca (premer): 22 mm
Nominala: 50 evrov
Naklada: 20 000

Na hrbtni strani kovanca je prikazana družina, mala skupnost, ki je ključni koncept Adlerjeve individualne psihologije, na sprednji strani je portret Alfreda Adlerja. Kvaliteta kovanja je Proof. Kovanec spremlja tudi certifikat pristnosti s serijsko številko.

Alfred Adler je bil član psihoanalitičnega gibanja pod vodstvom Sigmunda Freuda. Leta 1912 je ustanovil društvo za individualno psihologijo, ki je postala uspešna alternativa psihoanalizi. Rojen je bil na Dunaju leta 1870, v družini sedmih otrok, madžarsko-židovskim staršem. Po študiju na univerzi na Dunaju je Adler najprej delal kot oftalmolog, kasneje se je preusmeril v splošno prakso. Njegove klinične izkušnje so privedle do sklepa, da je potrebno vsakega pacienta obravnavati kot edinstven subjekt, da smo ljudje svobodna bitja, in da nas naši instinkti ne definirajo. S to miselnostjo je individualna psihologija postala terapevtska alternativa psihoanalizi. Med prvo svetovno vojno je Adler delal kot zdravnik avstrijske vojske. Po vojni se je njegov vpliv močno povečal. Od leta 1927 je bil redni obiskovalec Združenih držav, kjer je njegov optimističen pogled na človeštvo dosegel veliko zanimanja.

Preberite tudi Avstrija je zlatnik namenila tudi Sigmundu Freudu.