DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

NOVO: Avstrija je zlatnik namenila tudi Sigmundu Freudu

Utemeljitelju psihoanalize, Sigmundu Freudu, je posvečena nova serija treh zlatnikov poimenovana Dunajska šola psihoterapije. V 20. stoletju se je namreč prav v avstrijski prestolnici šola psihoterapije uveljavila kot znanstvena disciplina. Na trgu bo prvi zlatnik 3. maja, že zdaj pa lahko v družbi Moro opravite nakup kovanca.

Za nakup kliknite TUKAJ.

Freud je z razvojem psihoanalize dosegel svetovni uspeh in postal eden najpomembnejših mislecev 20. stoletja. Njegove teorije ostajajo predmet številnih razprav in njegova dela odmevna tudi 80 let po njegovi smrti. Rodil se je v Avstro Ogrski (današnja Češka), židovski družini. Bil je zelo nadarjen učenec. Študiral je na Dunajski univerzi, kjer je tudi doktoriral.

Zanimal se je za hipnozo kot pomoč duševnim bolnikom. Kasneje je hipnozo opustil in jo v procesu zdravljenja nadomestil s prostimi asociacijami in analizo sanj, kar danes imenujemo zdravljenje s pogovorom. Prav omenjena postopka sta postala osnovni del psihoanalize.

Na hrbtni strani kovanca je upodobljeno ugajanje »will to pleasure« kot osnova Freudovega dela, medtem ko je na prvi strani upodobljen njegov portret, izdelan po fotografiji, ki jo je leta 1926 posnel znameniti Ferdinand Schmutzer.

Kovanec ima čistino 986/1000, torej je čistega zlata 7,78 g oziroma četrtina unče. Kvaliteta kovanja je Proof. Naklada je omejena na 20.000 zlatnikov, zato je ob vsakem certifikat pristnosti s serijsko številko.