DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Zlato, pokazatelj svetovnih gospodarskih razmer

svetovna-borza

Na svetovnih borzah so vse kovine že nekaj mesecev v  trendu padanja, zato lahko sklepamo, da bodo cene zaradi zmanjšanja BDP v vodilnih državah in mednarodne politike še nekaj naslednjih mesecev nestabilne. Tovrstna borzna dogajanja lahko pomenijo, da smo v deflacijskem obdobju. Določene svetovne kovnice (Australian Mint, Kanadian Mint, US Mint) dvigajo pribitke na borzno ceno zlata ali pa z določenimi enotami zlata v Evropi ne trgujejo več.

Kot ste verjetno opazili, smo v družbi Moro trgovanje nekoliko prilagodili. Razlog je v padcu borzne cene zlata aprila 2013. Za nakup nudimo enote zlatih kovancev in palic, kjer so razlike med nakupno in prodajno ceno lahko ostale najnižje.  Manjši kovanci, predvsem dukati, bodo v prihodnje težje dobavljivi.

Kovnice, s katerimi poslujemo, bodo zaradi državnih interesov (po principu, naj zlato ostane v državi, kjer je kovnica) in valutnih vojn zmanjševale mednarodno trgovanje s fizičnim zlatom. Eden od vzrokov za zmanjšanje dobave zlata na svetovnih trgih in posledično trgovanja bo tudi zaprtje določenih rudnikov zlata, saj ob dokaj visokih stroških pridobivanja ne bodo zdržali nizke cene zlata. Rudnik Golden Minerals Company iz ZDA, katerega delnica je kotirala tudi na NYSE, je tako junija objavil stečaj.

Zgodovinsko gledano zlato nikoli ni izgubilo vrednosti. Zavedati se moramo, da se v globalnem svetu dogajajo velike manipulacije, katerim smo priča v dnevnem življenju, zato priporočamo, da imajo naložbeniki predvsem potrpežljivost in zaupanje v zlato. Trenutna cena pri tovrstni naložbi ne sme igrati glavne vloge.