DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zlato naj bi po napovedih doseglo ceno med 1.000 in 1.275 dolarji

Napovedi LBMA za leto 2009

LBMA, stanovsko združenje bankirjev, trgovcev, zlatih rudnikov in analitikov s področja plemenitih kovin, je kot vsako leto doslej objavilo seznam napovedi cen plemenitim kovinam v letu 2009.

Najvišjo ceno 1.275 ameriških dolarjev je napovedal Ross Norman, lastnik spletne strani The Bullion Desk in naš svetovalec. Sledi Philip Klapwijk iz GFMS v Londonu z napovedjo 1.260 dolarjev. Ta ocena temelji na njegovi pred dnevi objavljeni analizi svetovnega trga zlata – Gold Survey 2008, Update 2. Kot vedno, so bankirji pri svojih izjavah in napovedih bolj previdni. Tako recimo John Reade iz banke UBS v Londonu napoveduje vrednost 1.000 ameriških dolarjev za unčo zlata.

Pri napovedih za srebro so vrednosti bolj razgibane, od najmanjše 12,50 ameriških dolarjev za unčo, ki jo napoveduje Adrien Biondi iz Commerzbank v Luksemburgu, do najbolj optimistične napovedi Philipa Klapwijka iz londonskega GFMS, in sicer 20,50 dolarjev za trojaško unčo. James Steel, šef analitikov plemenitih kovin pri ameriški banki HSBC, s katerim sva bila med letno konferenco LBMA povabljena na obisk centralne banke Indije v Mumbayu, je napovedal, da srebro v letu 2009 ne bo doseglo več kot 14,25 dolarjev za trojaško unčo.

Irena MORO