DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

ZLATO KOT STRATEŠKA NALOŽBA

Več kot očitno je, da nam novo desetletje prinaša izzive, kakršnih v naši generaciji še nismo doživeli -Covid, ki med drugim zelo upočasnjuje svetovno ekonomijo, posledica so brezposelnost, nizke oziroma negativne obrestne mere na naših računih. Vlagatelji tako prepoznavajo zlato kot ključno naložbo v svojem portfelju.

Če smo pozorni na izjave posameznih strokovnjakov in vodilnih politikov, se bo koronska kriza poglabljala še do leta 2022, pomeni, da se bo s tem finančna kriza nadaljevala še nekaj nadaljnih let.

Finančni dolgovi se enormno povečujejo ne samo v ZDA, pač pa po vsem svetu na nivo, kakršnega v naši generaciji še nismo doživeli. Kot nam je vsem poznano, je v krizi zlato edina naložba, ki ne le ohranja vrednost premoženju, vendar mu krepi vrednost. Cena zlatu raste tudi ob povečani inflaciji, očitno je sedaj bolj prikrita.

Rast cene zlata se je od meseca avgusta, ko je dosegla najvišjo vrednost na svetovni borzi, nekoliko upočasnila. Tehnična analiza nam je enostranski pokazatelj iz katere lahko razberemo, da se korekcija cene lahko nadaljuje v primeru, če bo cena za eno troj unčo padla pod 1890 ameriških dolarjev. V kolikor se vrednost unče dvigne nad 1930 ameriških dolarjev, je korekcija zaključena. Žal se ne moremo opirati samo na gole številke in se prestrašiti v primeru korekcije, pač pa moramo upoštevati še druge gospodarske in politične kazalce na svetovnem  trgu, ki so trenutno največji pokazatelj, v katero smer lahko pričakujemo obrat cene zlata.

Zanimivo je, da World Gold Council beleži za drugo četrtletje upad prodaje fizičnega zlata (palic in kovancev) na svetovnem nivoju, hkrati je pa poznano, da kovnice niso mogle izpolniti vsega povpraševanja.

Švica, kot smo predvidevali zelo omejuje izvoz fizičnega zlata, zato bodo našim strankam v naslednjih tednih poleg nam najbližje kovnice The Austrian Mint, ki nam nudi veliko podporo, na voljo tudi zlate palice kovnice Heraeus iz Nemčije. Za vsa oddana naročila za nakup, ki bodo z naše strani potrjena, je zagotovljena dobava.

Irena Moro, direktorica