DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zlato faraonov, nov zlatnik serije Čar zlata

Zlato faraonov, drugi zlatnik iz izjemno oblikovno dovršene serije Čar zlata izide 4. novembra. Nakup že lahko opravite s klikom  TUKAJ.

Zlato, neprekosljiv simbol lepote in bogastva, so poznali že Inki. Skoraj mitološko moč so mu v zgodovini pripisali skoraj vsi, od staroegipčanskih faraonov do iskalcev zlata in finančnikov. Dragoceni kovini pripisujejo veliko pomenov, tudi abstraktnih kot so večnost, čistost in moč. Isaac Newton je leta 1717 zlato postavil za temelj svetovnega gospodarstva.

Serija šestih zlatnikov Čar zlata pripoveduje zgodbe o vrednosti in čaru zlata starodavnih civilizacij.  Na kovancih je poleg umetniških podob in zakladov civilizacij zapisana beseda zlato v pisavi posamezne kulture. Zlatniki nam bodo v naslednjih letih tako približali Mezopotamijo, stari Egipt, Inke, Skite, Indijo in Kitajsko.

Zlato faraonov je drugi kovanec v seriji, ki obuja spomin na veličastne faraone, vladarje starega Egipta. Faraoni so združeval zakonodajno, sodno in izvršno oblast ter so poosebljali boga in bili  lastnik vse zemlje v državi.

Na zlatniku je upodobljen Tutankamon, egipčanski faraon, ki je vladal od 1332 pr. n. št. do 1323 pr. n. št. Do začetka 20. stoletja je bil praktično neznan, saj so v Dolini kraljev šele 4. novembra 1922, na dan, ko bo dunajska kovnica izdala zlatnik z njegovo podobo, odkril njegovo grobnico. Grobnica je ena redkih do zdaj odkritih, ki je tisočletja ostala praktično nedotaknjena.

Na drugi strani zlatnika je upodobljen zanimiv kolaž starodavnih egipčanskih podob, kjer na sredini kraljuje Ehnaton, oče Tutankamona. V ozadju je lepo viden sarkofag in pod njih hieroglif za zlato.

Čarobna skrinjica za zlatnike serije Čar zlata

Elegantno darilno skrinjico krasi pokrov z lepo medeninasto ploščo in motivom v zlato črni barvi. Bogati elementi na plošči so motivi starih civilizacij, ki vzbujajo interes po čarobni vsebini skrinjice. Celotna zbirka zato predstavlja pravi zaklad. Nakup lahko opravite s klikom …