DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

Zlati kitajski panda

Kitajski medvedek panda, v kitajščini »Daxiongmao« se prehranjuje z bambusovimi listi. Znanstveno ime tega svetovno priljubljenega medvedka je »Ailuropoda melanoleuca«, kar pomeni »črna in bela velika mačka«. Pande so črno beli medvedki in sodijo med ogrožene vrste. Veliki panda živi v zelo ozkem območju osrednje Kitajske – Sichuan, Shaanxi in provinci Gansu. Včasih so živeli na odprtih območjih, vendar sta jih kmetijstvo in lov pregnala v gozdove in višje predele, med 5.000 in 10.000 čevljev (feet). Veliki panda je zelo podoben medvedu. Ima črna ušesa, okoli oči je tudi črn, ima črne tace in črna ramena. Preostali del kožuha je bel.

Čeprav znanstveniki niso enotni glede tega zakaj so ti nenavadni medvedki črno beli, nekateri predvidevajo, da drzna barvitost omogoča učinkovito krinko v njihovem zasneženem in kamnitem okolju. Debel in volnen kožuh pando greje v hladnem gozdnem okolju. Panda ima močne zobe in čeljusti, da lahko pregrizne svoj priljubljeni bambus. Mnogo ljudi vidi pande kot simpatična crkljajoča se bitja, vendar je panda enako nevaren kot katerikoli medved.

Kitajska kovnica »China Gold Coin Inc.«, v poklon temu simpatičnemu bitju, že 25 let kuje zlatnike in srebrnike različnih velikosti z najvišjo možno čistino 999,9/1000. Vsako leto izberejo drugačen motiv pande. Ti kovanci se štejejo kot naložba v neobdavčeno zlato in so primerni tako za naložbo kot za izjemno lepo in domiselno darilo, za različne priložnosti.

Letos je kitajska kovnica izdala zbirko 25-ih kovancev teže 1/25 unče v posebni, lično izdelani leseni škatlici, ki pa je namenjena zbirateljem in ljubiteljem teh posrečenih živalic. Kot naložbo namreč priporočamo najmanj unčne kovance, manjši so primernejši za darila.

Zbirka in posamezni kovanci so že v prodaji in jih že lahko naročite!

Avtor: Ana Savič, univ.dipl.ekon.