DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

Z nakupom unčnih zlatih palic donirate Fundaciji Moro

Zlate palice švicarske kovnice Argor Heraeus, mase 31,1035 g (1 unča) in čistine 999,9, lahko kupite 4 € ceneje (ob nakupu 10 ali več palic), hkrati dodatne 4 € družba Moro nameni Fundaciji Moro. V novem šolskem letu namerava fundacija skupaj z drugimi projekti zbrati  sredstva v vrednosti 40.000 € za posodobitev informacijske tehnologije v šoli Danile Kumar.

Za vaš prispevek se vam že v naprej zahvaljujemo!

Katere so glavne značilnosti zlatih naložbenih palic?

Osnovne oznake:
•    Ime kovnice: Argor Heraeus  ali Münze Österreich  
•    Napis: Fine gold
•    Čistina : 999,9
•    Masa: 1 g, 2 g, 10 g, 20 g, 50 g, 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g
•    Žig licenčnega laboratorija, ki je v lasti švicarske kovnice Argor Heraeus: Melter Assayer  
•    Serijska številka: 435699 – zagotavlja sledljivost naložbene palice

Palici je lahko priloženo tudi potrdilo o skladnosti, ki ga je odobril švicarski centralni urad za kontrolo plemenitih kovin METAS. Kovnica Münze Österreich zaradi svoje dolgoletne tradicije omenjenega potrdila zlatim palicam ne priloži.

ARGOR HERAEUS je lastnik licence »trade, melter, assayer« podeljene s strani švicarskega centralnega urada za kontrolo plemenitih kovin METAS in lastnik zaščitne znamke Melter Assayer.

ARGOR HERAEUS je mednarodno sprejeta kovnica s strani LBMA  za opravljanje rafinacije za palice GOOD DELIVERY, ki so namenjene prodaji na londonski borzi plemenitih kovin. Gre za eno od petih kovnic na svetu, kjer opravljajo kontrolne rafinacije plemenitih kovin »Good Delivery« za preostale članice na seznamu. Tako skrbi za spoštovanje standardov določenih na londonski borzi plemenitih kovin.

ARGOR HERAEUS je akreditiran za izvajanje analiz zlata, platine in paladija. To je korespondenčen laboratorij švicarskega državnega urada Swiss Federal Office for Metrology in švicarskega centralnega urada za kontrolo plemenitih kovin METAS. Akreditiran je na svetovnih borzah: LBMA, London; TOCOM, Tokyo; NYMEX/COMEX, New York; LME, London

Družba Moro je v Sloveniji zastopnik 800 let stare kovnice zlata Münze Österreich z Dunaja. Lastniški kapital dunajske kovnice je razporejen med avstrijsko centralno banko in švicarsko kovnico ARGOR HERAEUS iz Mendrisia, Lugano, Švica.