DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Vatikan predstavil program kovancev za leto 2013

V družbi Moro bo v prihajajočih mesecih na voljo nekaj novih kovancev Vatikana. Ufficio Filatelico e Numismatico Vatican (UFN) je namreč predstavil nov program izdaje kovancev za leto 2013, ki si ga lahko ogledate TUKAJ. Kovancev neposredno preko UFN ni mogoče naročati ali kupiti, saj urad posluje le s trgovci, ki morajo za odobritev poslovanja čakati tudi po več let. Aktualen odstop papeža Benedikta XVI. pa je interes zbirateljev še spodbudil.

Družba Moro je letos v prodajo prejela dva kovanca z najnižjo naklado. Zlatnik Anno della Fede je bil prodan še pred objavo na naši spletni strani. Takoj za njim tudi eden od 999 uradnih zlatnikov Rafael-La Madonna di Foligno.

Prvi letošnji kovanci (evro set in evro set s srebrnikom in zlatnikom) ostajajo s podobo zdaj že bivšega papeža Benedikta XVI. Dvoevrski kovanci in zlati ter srebrni kovanci bodo že v znamenju novega papeža, Frančiška I. Posebej bodo izdani še kovanci ob izrednem dogodku, konklavah, ki bodo zaznamovali prazen papeški sedež oziroma Sede Vacante.

Vatikanska numizmatika je priljubljena po vsem svetu. Kovanci so privlačni ne le zaradi nizke naklade in lepe izdelave, ampak jih ljudje zbirajo tudi iz verskih in drugih razlogov. Zaradi vsega tega cena vatikanskih kovancev ni samo posledica cene plemenitih kovin, vendar je hkrati še odraz majhne ponudbe in velikega povpraševanja.

 

Na naših spletnih straneh je objavljena tudi AVKCIJA dveh redkih zlatnikov Vatikana Conversione di San Paolo z nominalo 20 € in 50 €. Kovanca sta v prodaji do petka, 19. aprila.

 

Povpraševanje po izbranih kovancih Vatikana lahko pošljete na naslov mo**@mo**.si.