DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

V oktobru bo izšel težko pričakovani srebrnik Robin Hood

Zadnji kovanec v seriji 825. obletnica dunajske kovnice

Srebrnike že lahko kupite v predprodaji TUKAJ. Cena bo znana konec septembra. Prevzem bo mogoč po 16. oktobru. V originalu je skupaj pakiranih 20 kovancev, seveda lahko kupite tudi posamezen srebrnik.

Srebrnik s podobo legendarnega junaka Robina Hooda v Sloveniji pričakujemo v drugi polovici oktobra. Robin Hood je zaznamoval številne zgodbe srednjega veka in zgodnjega modernega obdobja. Slovel je kot neustrašen junak, lokostrelec, ljubimec, željan pustolovščin in vedno pripravljen na boj ter sovražnik oblasti, ki se je skrival v gozdu Sherwood blizu Notthinghama. Bogatim je kradel premoženje in ga delil revnim.

Najbrž nihče slepo ne verjame v zgodbo o neustrašnem junaku Robinu Hoodu. In po različnih obdobjih burne angleške zgodovine je težko reči, katera od prikrojenih zgodb o pravičnem junaku je resnična. Dejstvo je, da je bila v vseh teh letih njegova zgodba velikokrat prirejena, tudi cenzurirana. A kljub vsemu je očarala ves svet.

Osnovne karakteristike srebrnika: nominalna vrednost 1,5 €,  masa 31,07 g, čistina srebra 999/1000, premer kovanca 37 mm. Naklada je omejena na 100.000 kovancev.

Kovnica je zbirateljem ponudila tudi slikovit album v nemškem jeziku, kjer je prostor za pet srebrnikov Viteške zgodbe in tri srebrnike iz serije 825. obletnica dunajske kovnice.

Prva srebrnika iz serije 825. obletnica dunajske kovnice:

31,07 g, 825. obletnica dunajske kovnice – Leopold V., 2019 / RAZPRODANO v kovnici  /na voljo zadnji srebrniki
31,07 g, 825. obletnica dunajske kovnice – Wiener Neustadt, 2019 / RAZPRODANO v kovnici / na voljo zadnji srebrniki