DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Tema, ki zanima vsakogar, vendar se o njej ne govori; Irena Moro

Najboljši in najbolj enostaven pokazatelj poglabljanja finančne in gospodarske krize je kontinuirana rast cene zlata. Z gotovostjo lahko trdim, da se bo trend nadaljeval, čeprav to ne vzemite kot priporočilo k vlaganju. Analizo trga zlata in gospodarskih razmer je v lanskem oktobru izredno dobro opisal priznani slovenski odvetnik in dober finančni strokovnjak, katerega članek z naslovom Cena kg zlata bo 30.000 EUR smo zaradi aktualnosti ponovno objavili. Članek je vzbudil pozornost tudi na londonski borzi plemenitih kovin.

Vrednost zlata v kovancih in palicah lahko ne odgovarja predpisani

V Sloveniji se v zadnjih mesecih pojavlja vse več ponudnikov plemenitih kovin, spletne strani rastejo kot gobe po dežju. Zaradi poštenih odkupnih cen, ki jih nudimo naložbenikom, se vse več ljudi odloča tudi za prodajo, predvsem manjših enot zlatih kovancev in palic. Med zlatom, ki smo ga dobili v odkup, smo nekaj izdelkov poslali na preizkus čistine Uradu RS za meroslovje. Od petih izdelkov, štirim ni odgovarjala predpisana čistina zlata s strani izdajatelja, kar pomeni, da izdelki niso bili izdelani v uradnih kovnicah in niso pristni.

Preprodajalci in neresni trgovci zavajajo vlagatelje

Prepričana sem, da veliko trgovcev v Sloveniji pri odkupu ne zna preveriti pristnosti zlata brez izdelane kemične analize. Opozarjam, da se naložbeniki preko javno dostopnih podatkov prepričajo o ponudnikih plemenitih kovin. Preprodajalce in neresne trgovce prepoznate po tem, da vam nudijo bistveno nižje cene od trenutno objavljenih na naših spletnih straneh, predlagajo vam obisk kar na domu, tudi srečanja v kavarnah in hotelih so nekaterim vlagateljem, pa tudi finančnim strokovnjakom še vedno privlačna oblika sklepanja poslov. Tovrstni ponudniki se skrivajo za svojo identiteto, ponavadi objavijo kot kontakt samo elektronski naslov. Zadnji primer trgovca iz ene od spletnih strani je izredno zanimiv, saj nudi 250g zlato palico po ceni do pet odstotkov nižje od uradno objavljene trenutne cene na naši spletni strani. Naša družba ima za polovico nižje pribitke na tovrstne palice in gre v primeru ponudnika za očiten primer zavajanja nepoučene javnosti.

Vsekakor pri trgovcih, ki iščejo poslovne priložnosti na malce drugačen način, ne boste prejeli uradnega računa o nakupu zlata, kljub temu da imajo registrirane gospodarske dejavnosti. Uradnega računa ne boste prejeli tudi pri nakupu srebrnih palic in srebrnih kovancev, saj so cene bistveno nižje od objavljenih v EU. Sklepam, da se tovrstni preprodajalci pri opravljanju dejavnosti izogibajo plačilu davčnih obveznosti, saj naša družba, ki trguje po mednarodnih standardih, na slovenskem trgu tudi brez zaslužka ne more doseči tako nizkih prodajnih cen za srebro. Kot je napisano na našem ceniku, srebrne palice in kovance odkupujemo samo na osnovi predložitve računa o nakupu v naši družbi. Vsaka stranka, brez izjeme, je račun za opravljen nakup v naši družbi prejela. Vsekakor pa vam računa za srebrne kovance izdane med leti 1800 in 2004 ni potrebno prilagati.

Irena Moro