DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

SVETOVNA PREMIERA: Disneyeva Miki Miška na zlatih in srebrnih kovancih

Kovanci imajo izjemno nizko naklado, zato ni presenetljivo, da so zlatniki že pred izidom razprodani

Miki-Miska-06

Prvi kovanci iz čisto nove serije Walta Disneya so že v prodaji. Kovanci imajo izjemno nizko naklado, zato ni presenetljivo, da so zlatniki že pred izidom, maja letos, razprodani. To je le dokaz več, da so kovanci zanimivi tako za ljubitelje pravljičnega sveta Walta Disneya, kot tudi za investitorje, zbiratelje. V Slovenijo bomo prejeli omejeno količino kovancev, zlatnik, katerega cena je 970 € in srebrnike, katerih cena je 135 €. Kovance lahko že naročite preko naše spletne trgovine ali na sedežu družbe.

Kovance z junaki Walta Disneya bo naslednji dve leti kovala avstralska kovnica Perth Mint in izdajala novozelandska kovnica New Zealand Mint. Na voljo bodo:

  • zlatniki, mase ¼ unče oziroma 7,78 g, čistine 999,9, kovani v nakladi le 1000 kovancev
  • srebrniki, mase 1 unča oziroma 31,13 g, čistine 999, kovani v nakladi le 10 000 kovancev

Nakup lahko opravite s klikom na sliko.

Ag-Au-Disney-Steamboat-Willie-2014-Moro

Sprednja stran kovanca nosi podobo britanske kraljice Elizabete II, letnico kovanja in nominalno vrednost; zlatnik 25 novozelandskih dolarjev, srebrnik 2 novozelandska dolarja.

Na zadnji strani prvega kovanca je lik Miki Miške za krmilom barke, napis Steamboat Willie z letnico 1928, na dnu pa je vtisnjena masa in čistina kovanca ter napis © Disney, kot uradni licenčni izdelek.

Motiv, ki bo krasil prvo izdajo bo eden od najbolj priljubljenih risanih junakov na svetu, slaven Miki Miška, v znanem prizoru iz animiranega kratkega filma Steamboat Willie iz leta 1928. Film se šteje za prvenec risank Miki Miške, ki so postale najbolj priljubljene na svetu. To je bila tudi prva risanka s sinhroniziranim zvokom in zvočno podlago. Leta 1994 je bila risanka Steamboat Willie izglasovana za trinajsto največjo risanko vseh časov in izbrana za hrambo v United States National Film Registry, pri čemer se šteje kot kulturno in zgodovinsko pomembna.

Vsak kovanec je opremljen z leseno šatuljo, vintage barvno embalažo s podobo Miki Miške in oštevilčenim certifikatom.

the-mickey-mouse-Moro