DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Srebrni priložnostni naložbeni kovanci RS, Irena Moro

Republika Slovenija je preko Banke Slovenije izdala 27 srebrnih naložbenih kovancev, ki imajo tudi zbirateljsko vrednost. Imajo nominalno vrednost, vsebnost zlata 999/1000 in so objavljeni v uradnih svetovnih katalogih, zato so ti kovanci naložbeni. Hkrati so tudi zbirateljki, ker so kovani v točno določeni količini in jim je priložen certifikat. Če želite tak kovanec prodati, ni nujno, da lahko vedno pričakujete dodatno plačilo za zbirateljsko vrednost. Trgovanje s plemenitimi kovinami  je namreč odvisno od gibanja cen svetovnih borz. Trgovci torej zbirateljsko vrednost plačamo samo v primeru, da imamo poseben interes ali znanega kupca.

Vse srebrne naložbene kovance z nominalo v družbi Moro odkupujemo po borzni ceni.

Pregled prodajnih cen (z vključenim 20 odstotnim DDV) – 21. 07. 2009 ob 12.12 uri / trenutna borzna cena 9,5674 € za unčo; cena za 1 g je 0,3076 – srebrnih naložbenih kovancev v družbi Moro:

–     31,106 g, SREBRNI DUNAJSKI FILHARMONIK / Der Wiener Philharmoniker in Silber – pri pregledu mednarodnih prodajnih cen je ocenjen kot najcenejši naložbeni kovanec v EU – cena 14,35 €
–     31,2700 g, SREBRNI AMERIŠKI OREL / Silver American Eagle – cena 21 €
–     31,1035 g, SREBRNI KANADSKI JAVORJEV LIST / Canadian Silver Maple Leaf Bullion Coin – cena 21 €


Irena Moro