DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

RAZSTAVA slovenskega umetnika Domna Slane in avstrijske kovnice Münze Ӧsterreich

Domen-Slana-Nozi-Razstave-203

Prodajna razstava

V prostorih družbe Moro v Ljubljani smo prvič združili delo avstrijske kovnice Münze Ӧsterreich in slovenskega umetnika Domna Slane. Na ogled so zlatniki iz serije Divje živali, ki jih odlikuje vrhunska izdelava, katerim je Domen Slana z unikatnimi jeklenimi noži, narejenimi po vzoru japonskih katan, vtisnil dodaten pečat.

Domen-Slana-Nozi-102

Razstava bo zagotovo pritegnila tako zbiratelje, največkrat lovce, kot tudi ljubitelje del  priznanega umetnika. Umetnika, ki se ne brani uporabe starih sredstev na nov način, tudi kako novo sredstvo uporabi in izpove kaj takega, kar še dotlej ni bilo, pa vendar vsemu temu navkljub ostaja »slikar« in se ne sramuje naziva, ki se nekaterim, zlasti najmlajšim ustvarjalcem, zdi nekakšen cenen, skorajda poniževalen sinonim za »rokodelstvo«, kot je o njem zapisal Jože Hudeček.

Noži so skovani iz najboljših jekel v damaščanski tehniki, v več plasteh, kakor japonske katane. So delo kovaškega mojstra Jožeta Krmelja, ki je edini mojster te tehnike v Sloveniji. Za ročaje so uporabljeni različni tipi lesa in roževine. Avtor usnjenih nožnic je Mark Rhode.

Vljudno vabljeni!

Več informacij o umetniku najdete na njegovi spletni strani www.domenslana.com

Domen Slana

Vabljeni na srečanje z Domnom Slano v sredo, 16. aprila med 14. in 16. uro v prostore družbe Moro.

Vabilo Moro_Domen Slana