DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Razpoložljivost in cene bančnih sefov

V začetku septembra 2016 smo preverili razpoložljivost in cene najema bančnih sefov v Sloveniji.

Banke ponujajo sefe največkrat za najmanj mesečni najem (SKB, NKBM, NLB), trimesečnega (A banka) pa do letnega, z možnostjo podaljšanja, Gorenjska banka nudi tudi tedenskega in Hranilnica Lon celo najem čez noč.

Cena najema je odvisna od velikosti in znaša pri najmanjših sefih od 8 do 25 EUR/mesec oziroma 46 do 90 EUR/leto. Cena s prostornino sefa narašča in nekatere banke ponujajo tudi do 15 različnih velikosti sefov.

sefi_hranilnica LON

V večini bank, razen pri SKB, lahko sef poleg imetnikov bančnega računa najamejo tudi druge stranke.

Razpoložljivost sefov se stalno spreminja in jo je, ko sef potrebujemo, najbolje preveriti direktno v izbrani poslovalnici. Najbolj so zasedeni sefi v Ljubljani; NLB prostih sefov v ljubljanskih poslovalnicah trenutno nima, možno pa jih je najeti v Kamniku, Ribnici, Mariboru na Vetrinjski, Novem mestu na Seidlovi, Murski Soboti, Mozirju, Dravogradu in Mežici. Druge banke večinoma razpolagajo s prostimi sefi vsaj manjših dimenzij ali pa je čakalna doba razmeroma kratka.

dr. Valerija Babij