DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Rast cene zlata v vseh svetovnih valutah

Kilogramsko zlato palico ste v družbi MORO 2. januarja 2016 kupili za 32.024,99 EUR, v petek, 24. junija ste jo ob 9.00 zjutraj, lahko prodali že za 38.360,95 EUR oz. za 19,8 odstotkov več.

Po objavi rezultatov referenduma, s katerim Velika Britanija iztopa iz EU, je cena zlata na svetovnih borzah preko noči narasla iz 1.263,70 USD  za eno trojsko unčo na 1.324,60  USD, kar predstavlja 4,8 odstotkov (pri upoštevanju trgovalnega časa družbe Moro od četrtka 23.6 ob 17.00 uri in petka, 24.6. ob 9.00 uri). Cena  zlata je v britanskih funtih narasla za več kot 20 odstotkov. Naš kolega, ki vodi londonsko firmo Sharps and Pixley, Ross Norman pravi, da je bilo povpraševanje po zlatnikih in zlatih palicah na najvišjem nivoju zadnjih nekaj let. Poudarja, da se je v praksi ponovno izkazalo za resnično, da je zlato odlična zaščita vrednosti premoženja, tako imenovani varni pristan, pred padcem valut in nenadnimi političnimi turbulencami.  To vsekakor znani slovenski finančniki zelo radi vedno znova zanikajo.

V četrtek je kar nekaj večjih zasebnih vlagateljev v družbi Moro pravilno predvidelo trende in so pred referendumom z nakupom zlata uspeli iztržiti nizko ceno zlata. Dan za tem, v petek smo že beležili realizacijo dobičkov! Vsekakor so naložbeniki z rastjo cene zlata nagrajeni.

Zlato bo tudi v prihodnje predstavljalo ne samo varno naložbo, pač pa tudi naložbo, kjer se lahko ustvarijo dobički. Vsekakor tveganja obstajajo, vendar glede na sedanjo ceno zlata, ki je presegla mejo 1300 USD za trojsko unčo, glede na razvoj političnih in gospodarskih dogodkov gre pričakovati, da bomo kmalu videli ceno 1400 USD za trojsko unčo. Na pozabimo, da smo od lanskega decembra v trendu rasti cene zlata.

Irena MORO