DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Prvi komentar na padec cene

Gorazd Vidmar: »V petek je bilo v obliki terminskih pogodb oziroma ‘papirnatega zlata’ prodano približno 500 ton zlata in kupljeno 90 ton fizičnega zlata. Poznavalci trdijo, da za masovnimi prodajami stoji ameriški bančni kartel, ki se boji, da bi vlagatelji pobegnili od dolarja. Če bi interes za dolar po svetu upadel, bi moral FED zaradi presežka dolarjev dvigniti obrestne mere, s tem pa bi bile ogrožene računovodske bilance ameriških bank.
Večina ameriških bank je prezadolženih, poleg tega v svojem premoženju posedujejo nemalo finančnih instrumentov, katerih vrednost je močno odvisna od obrestnih mer. Z višjimi obrestnimi merami pa bi se znižale cene tovrstnih finančnih instrumentov, kar bi ob dražjih kreditih marsikatero banko pahnilo v rdeče številke.«

Vir: Bloomberg

Marc Faber, urednik spletnega Gloom Boom & Doom Report: »Cena delnice ameriškega giganta Appla je 39 odstotkov nižja od lanskoletne najvišje cene. Borzni indeks S&P 500 pa je letos 1 odstotek nad najvišjim nivojem leta 2007. Po tem letu se je cena zlata podvojila upoštevajoč sedanjo korekturo.«
Faber je zavzel še dolgoročno perspektivo, in sicer, da se ameriške borze gibljejo približno dva odstotka nad rekordnim nivojem leta 2000. Zlato je danes štirikrat več vredno kot takrat. Kratkoročne, srednje in dolgoročne perspektive kažejo, da je zlato še vedno v prednosti. Poudaril je še, da je padec cene izjemna priložnost za nakup zlata.

 

15. aprila je bilo na osnovi popoldanske cene londonskega fixinga v samo eni uri prodanih za 155 ton zlata v vrednostnih papirjih, brez pokritja, in hkrati kupljeno neverjetnih 55 ton fizičnega zlata. Hranite zlato!