DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Pregled trga plemenitih kovin – avgust 2015

Vir: The Aden Forecast

V juliju je večja prodaja zlata na Shanghai Gold Exchange povzročila padec cene na skoraj 1.080 dolarjev za trojsko unčo. Zlato v vrednosti 1,3 milijarde ameriških dolarjev je tako menjalo lastnika v dveh minutah. 85 odstotkov teh transakcij je bilo papirnate oblike in dejansko ni šlo za fizično zlato. Od takrat se evrska cena postopno pomika navzgor, dolarska pa je malo nad 1140 dolarji za trojsko unčo. Nazadnje smo to ceno zabeležili novembra lani. Različne krize v svetu, politične in ekonomske, se še niso odrazile v nominalni ceni zlata, kot bi lahko pričakovali, vendar kljub temu zlato ohranja realno vrednost, kar je zelo ugodno predvsem za dolgoročne investitorje.

Gibanje cene zlata za trojsko unčo v evrih in dolarjih

Zajeta slika5

Zajeta slika6

Zadnji torek v avgustu so delniški trgi doživeli pretres, najprej na Kitajskem nato še drugod po svetu. The Aden Forecast napoveduje medvedji trend globalnega delniškega trga, izjema so vrednostni papirji, vezani na zlato. Gospodarski kazalniki ZDA so ponovno nižji od pričakovanih vrednosti in verjetnost zvišanja obrestnih mer se je zmanjšala. Pravzaprav lahko pride do novih stimulativnih ukrepov za zagon gospodarstva s strani ZDA. Obenem smo priča padcu vrednosti dolarja in rasti evra, in tudi v prihodnje lahko pričakujemo tak trend. Zlato zlato najboljša odločitev investitorjev. Ostale plemenite kovine so trenutno pod pritiskom zaradi šibkega trga surovin in delnic. O nadaljnjih ukrepih ameriške centralne banke bo jasno več po zasedanju FOMC, ki bo 16. in 17. septembra.

Analitiki ugotavljajo, da je trg zlata zelo ciklične narave. Po preteklih ciklih sodeč bi bila lahko najnižja vrednost trenutnega cikla dosežena novembra letos, najvišja pa leta 2020.

Izkoristite ugoden nakup zlata, saj naj bi po napovedih analitikov v prihodnjih letih cena postopno rastla.