DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zlati dukati – posebna ponudba

Naložba, ki jo priporočamo

Z zlatimi dukati, v žargonu imenovanimi tudi cekini,  se trguje na mednarodnem trgu, največ v Evropi, prav tako v Sloveniji. Kovanci so ohranili podobo iz leta 1915, na novo pa jih kuje dunajska kovnica Münze Österreich. Na zadnji strani zlatnika je upodobljen mogočen Avsto-Ogrski grb z dvoglavim orlom in na sprednji strani cesar Franc Jožef.

POSEBNA PONUDBA: Naložbenikom po nižji ceni (borzna cena + 3 odstotke) ponujamo nakup 50 in več zlatnikov enkratni dukat. Ceno lahko spremljate na spletnem ceniku TUKAJ.

Čistina zlata je 986 / 1000.  Masa kovanca je 3,4909 g in masa zlata 3,4424 g. Premer je 19,75 mm in nominala 1 dukat.

Zlatniki spadajo med tako imenovane pokove oziroma kovance preteklega obdobja, ki so kovani na novo in imajo enake žige na sprednji in hrbtni strani kovanca, kot so jo imeli, ko so bili v obtoku.

Slovenska literatura neštetokrat omenjajo zlatnike, dukate, srebrnike … Povezani so bili z nakupi in prodajami posestev, tudi nevest, označevali so premoženje, bili so naložba, tudi darilo. O zgodovini in zlatnikih, ki so lahko tudi lepo darilo je za našo družbo pisal prof. dr. Janez Bogataj, priznani slovenski etnolog. Zapis je v celoti objavljen TUKAJ.