DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

PLATINA – naložba za podjetja

»World Platinum Investement Council« je v zadnjem poročilu obelodanil, da je v letošnjem letu kar za 19% manjše povpraševanje po platini napram lanskemu letu, hkrati se je dobava na trgu zmanjšala za 35%, kar še vedno predstavlja deficit v ponudbi. Letos jo bo po podatkih primanjkovalo 10,8 ton. Pričela se je enormno uporabljati v t. i. »vodikovi ekonomiji«, ta izraz se nanaša na  uporabo vodika kot nizkoogljičnega vira energije – nadomestilo za bencin kot transportno gorivo ali zemeljski plin kot ogrevalno gorivo.

Rudniki platine so v glavnem v Južni Afriki pri meji z Zimbabve in predstavljajo 90% svetovnih potreb. Glede da v tem letu delujejo s presledki, je tudi dobava manjša. Naložbeniki v svetu so jo že prepoznali kot alternativno naložbo zlatu. Pomeni, da je to tudi ena od dobrih naložb za podjetja, mogoče celo boljša kot srebro. Kot rečeno, platino kovnice ta čas raje hranijo v svojih portfeljih, saj se predvideva rast te plemenite kovine. Pribitki na borzno ceno s strani kovnic so nekoliko višji kot pri zlatu in še vedno nižji kot pri srebru. Najboljša ponudba na trgu je v tem trenutku v obliki kovancev Dunajski filharmoniki, masa 1 trojska unča (31,1035g), čistina 999/1000, saj jih kovnica The Austrian Mint prednostno kuje posebej za Moro.

Irena Moro, direktorica