DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Opozorilo ob nakupu preko spleta, Irena Moro

V zadnjem času se vse več kupcev obrača na nas s prošnjo pregleda avtentičnosti kovancev in palic. To ugotovimo na osnovi tehtanja, merjenja velikosti (podatek beležijo uradni svetovni katalogi) in izračuna specifične mase.

Zanimanje za nakup zlata se je z naraščajočo borzno ceno in poglabljanjem svetovne krize povečalo. Naložbeniki iščejo najcenejše ponudnike plemenitih kovin povsod po svetu – večinoma preko spleta ali pa posel sklenejo kar na cesti, doma. Vse več je primerov, da naložbeniki kupijo ponarejene zlate kovance, kjer je odtisnjen žig skoraj identičen originalu, masa pa je velikokrat nižja od zapisane na kovancu.

Ponaredke se večinoma zlahka prepozna že s tehtanjem. Uradni preizkuševalec čistine v Sloveniji je Urad RS za meroslovje, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki je zadolžen za kontrolo prometa plemenitih kovin v državi.

Zaradi enostavnejšega trgovanja in hitre likvidnosti priporočamo naložbenikom nakup dveh 500 g zlatih palic, namesto ene 1000 g. To je tudi razlog, da smo v naši družbi znižali ceno za nakup dveh 500 g zlatih palic.

Irena Moro