DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Obiskali so nas učenci mednarodne osnovne šole iz Ljubljane

Danes smo imeli v družbi Moro prav posebne goste, obiskali so nas namreč učenci petega razreda mednarodne osnovne šole Danile Kumar iz Ljubljane. »Pomembno je, da otroci spoznajo zlato, ki je na trgu že tisočletja in ostaja pomemben del prihrankov marsikatere družine, tudi kraljevih,« meni Irena Moro, direktorica družbe.

Največ pozornosti je zagotovo pritegnila kilogramska zlata palica, najvišja masa naložbenega zlata torej, ki se jo lahko kupi na trgu. Zanimiva se jim je zdela tudi razlaga, da zlate palice, ki jih sicer vidimo v filmih, in imajo maso 400 trojskih unč oziroma 12,4 kilogramov, kupujejo predvsem poslovne in centralne banke ter kovnice. Danes je takšna palica na newyorški banki zveznih rezerv vredna skoraj pol milijona evrov.

otroci-2
Druga največja atrakcija je bil Bitnik, naprava, preko katere se lahko kupuje bitcoine, elektronski denar prihodnosti. S slednjim pa se prvič v Sloveniji lahko kupi tudi zlato. Peter Trček, direktor podjetja Bitnik, je učencem pokazal in razložil postopek nakupa bitcoinov, ki se opravi v zgolj treh korakih. Vsak je v dar dobil tudi svojo digitalno denarnico, seveda natisnjeno na papir.

otroci-1