DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Obiščite nas na mednarodnem sejmu Collecta; 21. – 23. marec

Družba Moro bo od 21. do 23. marca na 7. mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču obiskovalcem predstavila novejše avstrijske zbirateljske kovance dunajske kovnice Münze Österreich. Med najbolj iskanimi so zlatniki Avstrijska cesarska krona, prvi avstrijski kovanec Koroška z odtisnjeno slovensko besedo, najnovejši umetniški zlatnik iz serije  Gustav Klimt in barviti bimetalni kovanci.

Moro je v Sloveniji edini uradni zastopnik avstrijske državne kovnice z več kot 800 letno zgodovino, kar jo uvršča med vodilne svetovne kovnice. Zahvaljujoč tradiciji, dobro razviti tehnologiji in priznanim oblikovalcem, kovnica letno nakuje približno 450 milijonov kovancev, namenjenih tudi naložbenikom in zbirateljem.

Med najbolj prodajanimi naložbenimi zlatniki in srebrniki so Dunajski filharmoniki ter zlati dukati, krone, goldinarji in srebrni Taler Marije Terezije. Vsako leto izdajo tudi nekaj priložnostnih zbirateljskih zlatnikov in srebrnikov, med katerimi je veliko razprodanih.

Collecta bo letos gostila več kot 120 zbirateljev in trgovcev iz 12 držav.

Na sejmu sodelujemo tudi z drugimi razstavljavci, zato bo na ogled tudi zbirka kovancev numizmatične vrednosti Rudija Ravnika.

Vabljeni na naš razstavni prostor v Marmorni dvorani/B.