DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Napovedi za zlato v letu 2016

Glede na razmere v finančnem okolju ob začetku leta 2016 analitiki izpostavljajo razloge, zaradi katerih naj bi se cena zlata letos gibala drugače kot lani.

  • Obrestne mere ne bodo prevladujoči faktor za gibanje cen zlata, saj je učinek dolarja na cene zlata pregret, kar pomeni, da gibanje cen zlata ne bo več tako močno odvisno od ameriškega dolarja.
  • Povpraševanje po zlatu se bo v razvijajočih gospodarstvih krepilo.
  • Razpršitev tveganja je zaradi visoke stopnje tržnih tveganj na svetovnih trgih in precenjene vrednosti vrednostnih papirjev ključnega pomena.

Raziskave kažejo, da razpršitev naložbenega portfelja z naložbami v zlato pomembno prispeva k znižanju volatilnosti portfelja, hkrati pa ohranja kupno moč in ustvarja zaščito pred inflacijo.

Tudi zaradi padca delnic na kitajski borzi ob začetku leta Ljudska republika Kitajska nadaljuje s povečevanjem zlatih rezerv oziroma kupovanjem zlata na svetovnem trgu, na podlagi česar je predvideno, da se bo obseg povpraševanja po zlatu v letu 2016, tudi na Kitajskem, povečal. V letu 2015 je več kot 90 odstotkov povpraševanja prišlo izven ZDA.

Vir: World Gold Council, Mining Weekly

Priredila: Tina Drolc