DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

NOVO – naložbeni kovanec PLATINASTI KLJUNAŠ kovnice The Perth Mint

Avstralska kovnica The Perth Mint je letos (1. marca) po dolgem času spet izdala naložbeni platinasti kovanec, tokrat PLATINASTEGA KLJUNAŠA.  Masa kovanca je trojska unča in čistina 999,5/1000. Zadnji naložbeni platinasti kovanec je nosil podobo koale in je bil izdan leta 2000. Naklada platinastih kljunašev je le 30.000 kovancev.

Novi kovanec upodablja posebnost med avstralskimi in svetovnimi živalskimi vrstami. To je prikupni kljunaš, ki je avstralski endemit in je poleg kljunatega ježka zadnja vrsta redu stokovcev-sesalcev, ki ležejo jajca. Prav tako je kljunaš na seznamu živali, ki bi bile v prihodnosti lahko ogrožene.

V avstralski kovnici pravijo, da je bilo povpraševanje po platini, ki je eden izmed najredkejših zemeljskih elementov, v letu 2010 izjemno. Zato so zelo zadovoljni, da so lahko letos v program naložbenih plemenitih kovancev (Australian Program Bullion Coin),  poleg zlata in srebra, spet uvrstili tudi platino. Borzna cena za kilogram platine je bila 7. julija 2009 25.367 €, leto kasneje 38.639 €, 7.junija letos pa že 40.918 €. Trenutno je cena za kilogram platine 38.216 € (29. junij 2011 ob 10:05).

Vedno večje zanimanje za platino, omejena razpoložljivost kovancev in lepa živalska podoba so zagotovo odlična spodbuda za nakup.

Kovanec lahko kupite TUKAJ.

Anja Babij