DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Novi standardi oblikovanja cene srebra

Vir: LBMA Silver Price

Po 117 letih tradicionalnega fiksinga srebra je 15. avgusta LBMA oblikoval ceno po novem sistemu, tako imenovani elektronski platformi za avkcije LBMA Silver Price, ki zagotavlja večjo transparentnost in neposredno dostopnost večjemu številu udeležencev.

LBMA si lasti intelektualne pravice za nov sistem. Z akreditacijami namerava v sistem v prihodnje vključiti več partnerjev, med njimi banke, trgovce, rafinerije in proizvajalce.

Akreditirani partnerji so objavljeni na spletni strani LBMA www.lbma.org.uk, prav tako cena srebra.

srebro1

Največji izziv uvedbe novega sistema je po besedah Ruth Crowell, izvršne direktorice LBMA, časovni okvir. LBMA je imel namreč na razpolago le tri mesece za izvedbo tega pomembnega projekta. Poglavitni cilj v procesu organizacije in implementacije pa je bila zagotovitev optimalnega prehoda na novi sistem, ki je bil realiziran v partnerstvu z CME Group in Thomson Reuters. CME Group zagotavlja elektronsko platformo za avkcije. Thomson Reuters pa je odgovoren za administracijo platforme in nadzor.